Monday, September 22, 2014

sure of Rainbows

Rainbows..
that's what I'll call it..
the after of these blurry present..

I'm sure of it..
of my personal rainbows..
 as the promise made earlier..
by Him who owns it all..

I'm sure of Him..


be my rainbows full of colors..
be my rainbows full of hopes..
be my rainbows shine brightly..


And i will wait patiently..
till the heavy clouds disappear..



 

Friday, May 9, 2014

Hair-growers


Yes.. I'm officially declaring myself of having homesickness. Recently I've experienced this sickness a lot. Aihh... Makin tua makin sensitif kot. Haha.

During my Bachelor, I've never felt like this. Whole semester without returning home, I'm ay-oooo-kay.. Tapi laa ni, maunya sebulan sekali dok nak meroyan dah.

Hence, the cuti application for this monday! Yahooooooooo~~~ I'm going to peluk Mamaloba puas-puas. And take her out jalan-jalan and shoping. Abahero macho, mana buleh nak peluk-peluk and dating-dating. So, I'll just eat whatever he cooks until perut monchet. Muahaha~~ And accompany him during his tv surfing session. 



My theory is, when you have friends around you, you'll feel like you have a part of your family there with you. 


Since I'm new to this place, I'm having difficulties meeting new single friends. Most of them have their cute lil family to return to, while I have to return to my small lonely room. Sigh. 



So, I'm gonna grow my hair. Putrajaya ada banyak landscape yang cantik and for sure filled with flowers. Once I turned into flower, I'll surely have many beautiful friends. Always chilling out in the open. I'd love that.

Wednesday, April 23, 2014

Hibernasi Si Beruang


Tajuk hari ni macam dokumentari National Geographic pulak. Tapi sebenarnya aku nak cerita pasai masalah tidur aku. Ya. Tajuk itu merujuk pada aku. 


Selalu orang dok cerita pasai masalah nak tidur, sleep apnea, kurang tidur, takleh tidur bila berubah tempat. Itu umpama misteri alam buat aku. Tak dapat nak bayang weh. Meh sini nak bagi hangpa2 yang ada masalah tidur jeles dengan aku. Aku nak cerita masalah aku yang terlebih melampau-lampau tidur. Astagfirullahal'azim. Sama ada memang wujud sleeping gas dalam bilik aku ataupun bilik aku terlampau cozy sampai masuk ja, terus rasa nak baring. Bila dah baring, say 'Ship ahoy' je la. Speed boat gamaknya, laju je belayar tanpa sempadan.


Bukan nak riak atau apa. Cozy tang mana pun taktau la bilik aku tu. Bilik orang bujang ja weh. Hangpa bayang sendiri la. Basic furniture a.k.a. students' furniture ja. Mesti hangpa kata aku punya tilam tebai. Nope. Tilam aku cuma 2 helai toto yang dilipat, katil tak pernah wujud. Dah dekat 10 tahun dengan jenis 'tilam' yang sama. Bantal 2 biji, tu pon jarang guna. Selimut nipis di hujung kaki. Gaya Patrick Starfish. 


Secara jujurnya aku rasa skala aku ikut carta ni ialah 55.


So, untuk mengelak tidur, aku selalu duduk2 di ruang tamu. Sambil buat paperwork yang dah terlalu lama tertangguh. Bancuh nescafe sume bagai. Tapi, aisseyyy, tertinggal notes kat dalam handbag dalam bilik.  Masuk bilik, cari notes. Kebetulan, handbag sebelah tilam. Dah dapat pun notes tu, meh nak tengok2 dulu betol ke notes ni. Letak kepala atas tilam, badan atas lantai. Dan...... 



Terlelap weh. Syukur terjaga sebab dengar azan. Kalau tak, dihempap gajah la subuh aku. 

Ada petua hebat untuk halang diri dari tidur melebih2? Sila kongsi weh. Kritikal sangat dah aku ni.

Thursday, April 17, 2014

Lil steps: the beginning



After seeing/reading some of the awesome blogs that I happened to visit, I was really motivated to do my own lil explorer post. Alhamdulillah, I've been to some interesting places, took soo many pictures (really!!) and have managed to keep them all to myself. I am thinking of sharing them but I don't really know who to share it with, where and how to do so. So, thanks for the inspiration. I'll do my own travelogue in my own time. My data limit right now was exhausted to the max. Haha. Tu la, konon jarang online. Nahh, sekali kan dah exceed limit. Padan muka hang Duckness oii. 

So, I'll dig through my humongous image store. And I'll tell you about those places. I promise. Haha.. Betoi ni.. At least one place for each month. Toodiaa.. Macam banyak sangat tempat yang aku dah pi.


credit from google


I actually love backpacking travel. Sangat mencabar dan kita akan dapat lihat alam dengan lebih teliti. Tapi disebabkan Nenek sudah tua, belakang pun dah bengkok-bengkok (back problem), so, kena opt for a less stress mode of travel.  


credit from Google

Yes, Dearest Rasulullah s.a.w. said that too. I will try to do that Dearest one. 




Tuesday, April 8, 2014

simple Do-It-Myself #1 hand watch

I swear I won't stop by any watches shop just because 'my battery needs to be changed'.. Seriously guys, we're simply WASTING money..


Why am I saying this?



okay..let me explain..


Usually if I went to change the battery, any shop would charge RM15-20. I thought that the battery itself was expensive.. ye la, small things usually tend to be a bit pricey.. 



But, today, I've just discovered that the battery itself cost only RM2.90.. at Alamanda (a Japanese shop that I couldn't recall).. memang bateri ni susah nak jumpa, tapi it's cheap la weh.. kalau jumpa, beli banyak-banyak dan simpan stok..


I have 3 watches, and all three of them use this type of battery.. Usually sold in long strip..


Doing math, obviously the service charge was too damn EXPENSIVE.. I mean, really people, we need to change the battery ourselves.. I'm actually thinking of starting a business, nak tukar bateri jam.. sole service.. boleh beli Range Rover nanti.. Huahahha..


So, that's my first ever reported D.I.M. story.. I am starting a new DIM chapter.. Keep tuned in.. 


^_________________________^

Thursday, April 3, 2014

After the Drought


Dry..
Fallen leaves..
Flying dust..


Drought was here..
WAS..


Calling the rain clouds..
bulks of white..
fresh white puffs..


Come, Rain..
Please come and visit me..


And stay..


Please stay..
Until new green springs from the dry branches..
Until the earth mend the cracks..


Then I'll be fine..


Sesungguhnya diri ini hambaMu.. Ku redha dengan ujian ini, namun ku manusia lemah.. Akan ku titiskan air mata kesepian, tapi itu bukan bererti ku mempersoalkan takdirMu.. Ku yakin Kau lah sebaik-baik Perancang.. 

Bantulah diriku yang lemah ini Ya ALLAH

Friday, February 21, 2014

winds of changes..unwanted changes

NIBM?
Mamu?
50/50?


These are the things that frequently flash through my mind nowadays. 

I know staying too long in one place is not good for your growth. Hence the 'kebas bontot' and we tend to take everything for granted. So, now I'm accepting the challenge of starting fresh in an unfamiliar surrounding. Will try to open my eyes to new things in life. 

Dear ALLAH, You are my protector. help me through this phase. Lead me to Your rightful path.



Although I'd like to imagine that I'm excited to start it fresh, but the truth is.....




Aiyyak..  T____T
keep calm, bebeh..