Thursday, March 19, 2009

kebenaran yg pelik ke?

korang pnah alami x situasi bla korg cm dpersoalkn n kekdg psoalan yg timbul tuh kannye satu mslh bsr pon..but they really throw in the shocked and disbelieve of their new findings bout me..

shocked #1
aku sorg yg leh dikatakn brutel (kpd yg nk argue on this concrete fact, sila ajukn scr btulis terus pd aku k..) actually aku mnt wana pink. mmg wana pink nih di'ban' kpd sorg cm aku ke? kpd sesapa yg knl aku, did this new info 'shocked' u? antra situasi yg penah jd kt aku~~

{kwn}ko minat wana pink ke fizah?
{aku} a'ah..nape?
{kwn}aku tgk kotak pensel ko n even pensel tit tit ko pn wana pink.
{aku} holah..da kata mnt pink..chantek pe pink tuh..
{kwn}mm..aku rs cm ko lebeh seswai minat wana klabu ato itam..xsgka ur fav color is pink..
{aku} ......................(sndirik tkejut)

{kwn1} weh,nih stepler hg ka?
{kwn2} x ah..tu stepler pjah la..
{kwn1} aik?? biaq btol..pjah tu ada stepler wana pink? dia amik stepler adik dia ka?
{kwn2} stepler dia la..satu kotak pensel dia wana pink..awatnya?
{kwn1} pjah?? pink?? (smbl geleng kpala..)

shocked #2
aku nih cpt gak bgenang bla tgk cite2 sedey or love story yg sweet bangat..cte industan ke..cte omputeh ke..sm jek..n kwn2 aku as usual akn pelik bla tgk aku nye mata kebanjiran..pelik sgt ke eh?

ok la.. aku phm klo diaorg pelik bla aku tgh Oprah Winfrey Show pon,kekdg topik2 dia yg best tuh,mmg aku ngaku aku bnjir gak.. n aku xkesah la sgt klo diaorg pelik bla tgk aku nanges wktu tgk cite 'Hills have eyes' n cite tbaru yg plg aku nyesal tgk lam sjrh idup aku~ Eden Lake..hoh!!! sape ah reka cite2 cmtuh..kannye best pon..rs cm nk sula jek director cite tuh..fyi, aku nye mata cm antu mata merah pas kuar wyg ritu..sakit ati sehh..cite cm b*@& jek..rugi duet aku..

but the point is, kn pompuan sinonim ngn air mata..tp nape aku xsewai lak ngn ungkapan tuh? aku bukan pompuan ke? (mushkil..jap aku chek..rs cm da btol pompuan jek)

shocked#3
aku nih minat gile bunga tulip..tahap tulip frenzy da nih..aku nye cita2 nk g holland, nk g pesta tulip kt sne.. n besides that, aku suke anything yg de corak bunga2.. most of the things yg ada corak bunga,aku nmpk cntek je kt mata aku nih..n 70% of all my things de corak bunga.. cadar aku..sarung bantal aku.. tumbler air aku.. kotak pensel aku.. note book aku.. n surely desktop background aku pon pic bga tulip gak.. n klo nk cri adiah kt aku, anything yg de kaitan ngn tulip or bnga2 mmg jdik plhn ati femli n kwn2 aku..sng..sbb kompem aku akn suke..hoh.. aku kne cri hubby yg leh thn ngn ke'bunga'an aku ni ah..ssh tuh..hahhaha..

hipotesis and kesimpulan yg buleh dibuat disini ialah~~~~~
pjah tak bergaris selari dengan tulip, pink, ato cite2 industan ato romantik..

aku pon mushkil ngn pe lg org assume bla tgk aku..pe 1st impression yg aku tgl kt diaorg n korg?

No comments: