Friday, July 31, 2009

diary kaki wayang: Harry Potter and the Half Blood Prince

VS

sebagai penyokong setia LOTR, aku turut mengikuti cerita Harry Potter ni..walaupon kekadang aku rasa cam puak LOTR dengan puak HP tak berapa geng,tapi aku minat kedua2 cerita tu..cuma LOTR aku tak sanggup nak baca buku dia (untuk sampai ke page 44 pon amat seksa sebab terlalu sastera..perhatian kepada sesiapa yang berjaya habiskan buku tuh..kudos from me!!) tapi untuk cerita HP nih, aku rasa, better lagi dalam buku dari film..

dan disebabkan buku tersebut jugak lah, kali ini, aku rasa ceritanya kurang menyengat..kalau nak di'compare'kan dengan imiginasi aku yang excel terlebih bila baca buku tuh, memang banyak bezanya..banyak scene yang aku rasa patut diletak dalam cerita tu so that orang buleh paham sejarah asal usul terlahirnya Voldemont..untuk habeskan buku tuh,aku xtidur hampir seminggu..haih~~demam aku lepas tu..

tapi, as usual, majik2 di Hogwarts amat mengagumkan..best ape tranform siling umah jadikkan langit yang penuh dengan bintang2..siap ada shooting star lagi..~~haih..if only..

watak paling aku suka dalam filem tu ialah watak Luna Lovegood tu..(entah betol ke nama dia eh..maaf..otak aku amat lemah dalam mengingat nama2 nih..sejarah aku pon fail dowh..) watak wacky Si Luna ni amat cumel..even dalam buku pon, aku sudah suka watak dia..weird but wacky. di bawah ini adalah pic Luna..spec dia stylo dowh..



watak Prof Snape pon best..tu hero second best aku..Snape is very cool..SuperSnape..hahhaa..dapat dilihat kontroversi di dalam otak Snape dikala perlu menjadi dalang..i loike Snape very much!!



pepon,dari 10 bintang aku bagi 7 bintang..cuma part yang paling tak best ialah part Incik Dumbledore mati..haih~~mati sudah hero aku..

3 comments:

Hint PerihaL said...

aku nk tgk..tapi xdak member mo teman..T_T

myself said...

bila la nak tgk citer hantu

~~DucKneSs~~ said...

~~hint
meh aku teman..tapi ko kne banje ah..tape?heheh

~~myself
nape cte antu lak?ko xminat he HP?
tp cite hntu cam da jrg sket de kt wayang skang nih kan..last skali aku tgk pon cte 'Drag me to hell'..tp cm lwk jek cite tuh..bukan kategori antu kn?