Thursday, July 9, 2009

diary kaki wayang: transformers

blogger-emoticon.blogspot.com
EXTREMELY COOL!!!!

tu je yang aku buleh cakap..memang thumbs up untuk filem tersebut..best ah watak2 otobots dalam tuh..even trak eskem tuh pon cumel..haha..n as usual,my fevret hero ever for this film is Optimus Prime..second hero is Jetfire..robot veteren yang de tongkat..kalo kentot,kuar parachut..haha..cool seh..


HENSEM GILES!
MANCUS ABES!!
(xjumpa ah pic Jetfire..)

but,yang aku paling tak suka dalam cite tu adalah si Sam tuh..mamat lemah..haih~~mencarut2 aku bila tengok kelemahan dia..haih~~tak pasai2..dah de awek sket punya cun pon, jual mahal..mangkok tol..haih~~nape la kena ada watak dia ah..rusak tol cite Transformers..haih~~keluhan aku memang amat banyak untuk watak Sam tuh..aku cadangkan Transformers3 takyah boh watak dia langsung..serabut..hmmmm


tapi ada adegan2 yang aku strongly feel that was used to attract male reactions..hahha..part involving megan fox ah..Haleluyah?Haleih?pe tah nama dia.. xingat la plak..hahha..dun weri,i know that most of u guys think that she's hot..tapi kan,tetba waktu tengok cita tuh,aku rasa cam megan tuh sebenarnya cam jongang sket..she cannot close her mouth properly..asek pout semacam jek..leteh aku tengok..n the part that dia asek berlari ngan Si Lemah tuh waktu kat medan perang (perkampungan miskin yang tak bersalah, in middle of nowhere)..the camera just focus kat satu tempat jek..u know where, rite..haha..women's assets..tipikal..tapi at lis,lakonan megan best la jugak kalo dibandingkan dengan lakonan Si Lemah tuh..haih~~


adegan lari2 yang aku rasa Si Lembik tuh leh handle sorang..tapi nak jugak ajak Megan lari..musti sebab dia perlukan protection dari Megan..haih~~


pepon, aku bagi 9.8 bintang dari 10 bintang..0.2 bintang ditolak sebab ada Sam..i don laik lelaki helpless..*bluekk

12 comments:

Hint PerihaL said...

Sam?shitto!!! aku benci tgk mamat gelabah ni..megan fox..lakonan dia biasa jer..

aku tak rasa film ni ok..aku rasa byk part yg klise...smua berlaku by sgt kebetulan kbudak budakkan..mmg xnafi, aksi memang melimpah x hengat tp..jln cerita yg hentah haper2..lari dari plot asal..

megatron yg aku kenal adalah seorang yg sangat kuar..klu optimus prime nk lawan dia..mesti ada bantuan member2 len..tp ni?siap boleh patahkan tangan megatron..sial..klu 1st movie..jln cerita lagi mantap..aku byk xpuas ati ngan jln cerita yg ni..seakan target movie fokus hanya untuk kanak2..

wlpn aku suka megan fox..dlm cerita..bg aku dia xde fungsi..kudo untuk next movie..

~~DucKneSs~~ said...

~~hint..
ko memang suke megatron ke?hmm..tapi betol ah..kali nih geng amat lemah..n terlalu banyak watak2 sampingan yang serabutkan jalan cite..film kali ni banyak yang merepek..(eg. robot buat pojek kat kaki megan,rumate yang gila,hostel yang full dengan awek2 cun,awek lidah panjang dan banyak lagi)

aku setuju gak bila ko cakap yang 1st lagi best..lawak2 pon cool jugak..but this time,agak busan..cool part lawan2, tapi story line dia busan..hmmm..

lol said...

megon fox.... berdarah idung tgk die wat tatu ats moto....




hrp2 stlaker xda!

nad capulet said...

transformer rocks!!
tapi bab megan fox tu aku agreed. really offensive and exploit her. xdak si megan ni pon xpa..xjejas pon cerita.hihihi.

~~DucKneSs~~ said...

haha..lol..tu lah kije ko..berdarah idong jek..haih~~tu bru megan..kalo aku?hahaha..kompem ngan telinga n mata ko berdarah..muntah pon darah gak..hahaha

~~DucKneSs~~ said...

yup..both Sam n Megan tu tak perlu pon..busan tol watak manusia nih..

Esteban said...

apa fungsi megan fox tu menonggek atas motor harley davidson tu ek?

sam tu macam budak-budak la, tak best betul jadi hero. cari la mamat yang macho sikit berlakon jadi hero.

~~DucKneSs~~ said...

~~esteban
dia kan tengah tatoo motor tuh..memang kalo nak tatoo moto,kena tonggek sket..baru selesa..cuba ko try tatoo motor ko..musti ko cuba posisi megan tuh menonggek..pecayalah!

Sam tuh tukar ngan Ketua tentera tuh..oke la jugak..

myself said...

pada aku plak, tak nampak sgt la babak robot berlawan...
maybe sebab robot...

kekuatan maybe pada aksi lawak yg dibawak oleh simmon dgn leo rasanya...

dan robot jahat semakin hebat, dah boleh transform jadi manusia...
ingatkan setakat mesin je...

sila transform kepada pokok plak lepas ni...

megan fox mantap pasal artificial tanning je...dan lips...tu je

~~DucKneSs~~ said...

~~myself
thanks 2 dropping by..anyway aku memamng suka bab robot lawan2..walopon sket jek..tapi best..kalo dipanjangkan,lagik best..(ps-aku duduk row 2nd and mula2 start cite aku agak penin sebab skrin panggung besar sangat..kepala aku amat aktif bergerak untuk tengok bab lawan2 tuh sampe translation kat bawah tu pon aku xsempat jeling..mebi thats y aku rasa cam changgeh jek part lawan tu)

n for megan tu,i have no comment..aku secara jujur xminat pada megan..laen la jessica alba ke..best jugak..hahha..(cam les lak)tapi seyes ah kan,berlakon pon so-so je la si megan tuh.. arap glamer sbb hot je kot..

g.h.o.s.t said...

awak...sam 2 cute lar...asl kata die lemah lak...da mmg watak die cam2...kot tukar plakon 21x skali pon...klu da micheal bay 2 arhkan die brlakon cm2...awk nk kta ape..?????
baek awk salahkan micheal bay bt watak die jd cm2.....pe arghh...

~~DucKneSs~~ said...

~~ghost
haha..whatever..aku still xsuka Si Lemah tuh..yuks..

btw,tengs for dropping by..jemput la datang2 slalu.. B)