Wednesday, July 1, 2009

Zack, iNi jaWpaN aKu..LuLus tak?

1. What does my name mean?

Yang Menjaga..Abah aku yang bagi nama nih..Beliau ada satu list nama yang sesuai untuk dibuboh pada anak2 beliau..list tuh diberikan oleh sorang tok guru dari kampung beliau dulu..tradisional kan cara pemilihan nama aku..pepon,i'm thank-full for the given name..terbukti nama sesorang boleh membentuk peribadi..hahhaha..*wink


2. How many siblings do I have, including me?
five only..i'm the second..


3. My favorite color is
pink and purple..oldo RAMAI orang kata aku lebih seswai dengan warna hitam atau kelabu..hoh..terhenanya aku..ingat aku black metal sangat ke?lagu2 rock best ape..


4. My favorite drink is
air asam limau..hoih..sedap woo..secong best is kopi 'O' ais..puas..

5. How many boyfriends/girlfriends have I had?
one..hahhaha..cam serik pon de gak..hahhaha..lek dulu..


6. Where was I born?

Hospital Bersalin Pulau Pinang..Abah tak sempat datang untuk azankan aku (dr Baling,Kedah nak sampai Penang,bukan dekat) so aku diazankan oleh Mamu Bai.. (0_o')

7. In my free time, I am most likely seen...
watching tv, cd, etc.. jenjalan dengan kawan2 sambil meneropong lobang2 hidung keta BMW yang hensem(bila la aku nak dapat sebijik nih..sape yang nak bagi kat aku?angkat tangan! *wink).. tidow.. maen sudoku..baca novel misteri..

8. What am I scared of?

lipas!!!! hoh..i HATE lipas..pe tah kebaikan lipas dalam ekosistem rumah..aku tak paham langsung..tak leh ke dia duduk dalam longkang diam2..kan eamy kan..(mari beli ridsect)

9. My favourite pet
ikan guppy dengan skirt kembang..itik tuh jatuh no 2..hahahha..

10. My quirky habits, are:
(nak tiru jawapan zack) secret maa..

11. Genre of movie that I dislike
LOTR la best..pe ah zack nih..sume genre aku suka..but a big NO to Malay love story..cerita derang memang lame..(aku dah cuba sedaya upaya untuk sokong filem2 M'sia..maafkan aku M'sia!!)

12. Most favourite movie actor?
Johnny Depp, Heith Ledger..(owh,kenapa dia mati awal ah?!haih..).. and Shah Rukh Khan (hahhaha.. aku ngaku aku sokong Bollywood k..)

13. Most favourite movie actress?
Sandra Bullock,

14. I have lived in these Malaysian states:
Pengkalan Hulu, Perak (6taun,sampe tadika)..Sungai Lalang, Kedah (11taun,sekolah rendah and menengah)..Kepala Batas, Penang (1taun, matriks), Kuala Terengganu, Terengganu (3taun, UMT).. Gelugor,Penang (2taun, USM)..

15. The situation that I am most afraid of..
lipas berterbangan..haih~~

16. I have been wearing glasses since age
darjah 4..cikgu aku penah panggil aku buta sebab aku tak nampak pe yang de kat papan hitam..sedey tul..i've told my parents that i need a spec,but they think that i'm just fooling around..hahhaa..nakal sangat ke aku dolu2?.. hmm..

17. My favourite Pixar movie
sume cerita pixar aku suka..cartoon are the best..n i actually like the lipas in WALLE..hahhaha

18. When I am depressed, I may do these things:

makan coklat or eskem yang sedap..tengok cd or movie..kuar jenjalan sensorang.. pasang lagu kuat2 sampe pekak tinga..lagu MUSE slalu jadik pilihan di kala itu..


19. I have been described as:
garang (penah di'nickname'kan sebagai singa).. series n tua dr umor sebenar aku..haha..<---tu bila 1st impression..tapi bila dah kenal, laen pulak --->tak reti diam, suke merapik, suka membebel, suka kaco orang, sensitip..but still,aku seorang yang garang..hahah

20. Topic that always get me interested
newly released movie, acara jenjalan melihat alam, tapi topik paling best adalah acara merapik2 ah..



~~meh aku tambah satu lg soklan lam tag nih..
21. Upload a pic that u love n story sket pasal pic tuh..



do i need to explain the pic? hahhaa..Pon&Zi are so cute..emo but cute..hahhaa..suwittttt..

4 comments:

lol said...

lipas....

Sesetengah tulisan terawal berkaitan dengan lipas menggalakkan ia digunakan sebagai ubat. Pedanius Dioscorides (1st century), Kamal al-Din al-Damiri dan Abu Hanifa ad-Dainuri (abad ke-9) semuanya menawarkan ubat yang mencadangkan ia digiling dengan minyak atau direbus. Senarai penyakit termasuk sakit telinga, luka dan "masaalah peranakan gynecological."[perlu petikan]

Lipas turut menyumbang kepada industri pengawalan serangga perosak yang bernilai jutaan ringgit, tetapi masih gagal menghapuskan lipas sepenuhnya.

zAkiAh_AbDuL said...

#1 tu mmg btol, nama mmpu bentuk peribadi.

#3 ish blek metal plak. ahahaha..earth colour cantik ape :)

#5 lelaki mmg susahkan idop. haha sexist sial :p

#8 lipas??? agagagagagagaga fanni ! :D

#10 tiwuuuu! hehe die nk secret gk :p

#12 Abg Johnny hot weh, gulp. hahaha

#14 we..Pnkalan Hulu tu dkt ngn rumah aku..huhuh

#19 singa tu...kt skolah ke? ekekeke :P

amboi2, tambah soklan nampak! hihi..cmbes nk buat

nad capulet said...

19. I have been described as:
garang (penah di'nickname'kan sebagai singa)..


haha.dulu2 aku selalu ingat hang garang. seriyes!hahaha. turned out sekarang ni da jadik gila2 and laid back dah.=P. itu semua cerita masa lalu.

~~DucKneSs~~ said...

~lol
aku xmo pecaya pe yang ko kata..kalo zaman dolu2 leh ah ada kepentingan..sekarang kan da ada banyak ubat2 yang lebeh efektif..lgpun,who wants to eat obat perasa lipas?obat perasa stoberi pon de orang xlalu..hmmmm..hsih..xsanggup nak bayang..

~z
hahha..ayt no5 ko tuh memang aku setuju..hahah..(no offence,boyz
umah aku dulu kat tasik rekriasi yang ada angsa puteh untuk dikayuh..wuhuuu..best giles men kayuh2 tuh..n as for lipas tuh,satu femli aku (yang pompuan je la) memang anti lipas..haih..mintak simpang la kalo terserempak lam toilet..ngeri..

~nad
thank GOD i've evolved..aku yang baru nih still ada garang tapi aku da pasang sistem perlarasan level..hahha..tapi xjumpa lagi switch on-off dia..hahha..btw,ko kan idola 'cool girl' aku..sifu!!