Sunday, August 16, 2009

diari kaki wayang~3 sekali harung..huwahhh

menu hujung minggu ini:

1) GI Joe
2) Transformers (buat kali ke-2)

3) Precint 9


blogger-emoticon.blogspot.com

inilah yang berlaku kalo kakak kesayanganku datang melawat..al-maklumlah tempat beliau tak wujud tempat untuk ber'cinema'..jadi aku melayan aja sistem kemaruk+mengidam beliau..

hasilnya: 3 wayang telah ditonton..
untuk ulasan, sila rujuk komen dibawah------>


GI Joe
busan gilak..haih~~the action was cool but the storyline punah..plot cerita cam takde klimaks..mendatar semacam jek..even the hero got big massive problem..dah bersalah, tak reti2 nak mintak maap..untuk pemahaman yang lebih tentang apa yang perkatakan,sila tengok cerita tersebut..hmmm..but my sis cakap yang cerita tu standard la dengan cerita GI Joe kartoon yang masyuk sangat kami tengok waktu zaman ribena dulu..even the cartoon pon takde motif sangat..so,if u like the action,buleh la untuk ditengok..
dari 5 bintang, aku cuma bagi 2bintang..semata2 untuk action..

TRANSFORMERS 2
sudah dbuat komen dalam entri yang lepas..tapi still meluat dengan watak Si Lembik aka Sam..haih~~


DISTRICT 9
cerita yang pening sebab penggambaran dia sama cam cita 'Blair Witch Project'..dengan alien berbentuk belalang.. mujur bukan bentuk lipas..yuks.. gaya cerita cam dokumentari, new strategy..kudos on the approach..tapi still,storyline dia banyak yang pelik..cerita ni banyak menonjolkan tentang kegelojohan manusia dalam mengejar kuasa dan harta, hingga sanggup menganiaya kaum sendiri..in a way, i saw that the same situation also happen in Malaysia..about us and the 'aliens'..'aliens' yang dimaksudkan terbahagi kepada dua: pendatang yang telah berabad lamanya dan pendatang yang baru menjejakkan kaki ke tanah air ini..hmmm..entah la..
pepon,dari 5 bintang, aku buleh bagi 3 bintang sebab the storyline and the morals are better shown than the GI Joe..

2 comments:

Hint PerihaL said...

Maaf, gua sudah lama tidak berbelog. agak ganjal bila memulakan sesi baru taipan. apapun, baru gua sedar. gua xsuka sebenarnya cerita maha CGI yang terlamapau gila babeng. Gua suka akan kesempurnaan. kesempuranaan jalan cerita. Itu suka sudah bisa buat hati gua tega untuk terus menonton berulang kali tanpa jemu. contoh filem; SETEM!!!! yeah..sila tonton okay... =)

~~DucKneSs~~ said...

owh..heard that its good too..but xde masa lagi nak tengok..next time..

nape da bersawang aku tengok ko punya blog bai?mental ok?