Thursday, August 20, 2009

Kenapa memBLOGkan diri?

aku rasa aku dah lama menjebakkan diri dalam bidang blog ni..Cuma secara runcit je..meaning, aku adalah seorang penDIARI.. Bila dipikir2 balik, aku telah mula meneroka bidang ni sejak sekolah rendah dulu, darjah 3 kot.. But as I said earlier, cuma dalam diari.. Dan permulaan kerjaya aku sebagai pemBLOG di peringkat nasionalnya, baru awal taun ni.. dan untuk metamorfosis dari penDIARI ke pemBLOG, banyak jugak himpunan points untuk self-esteem yang diperlukan..

sebagai penDIARI, aku amat chuak kalo kalamku itu disentuh, apatah lagi dibaca, dibelek dan yang paling digeruni ialah dikomen..

tapi sebagai pemBLOG, segala komen amat aku hargai.. yang positif akan aku bingkaikan dan gantung di hati.. yang negative akan ditelan dan dicerna supaya perubahan lebih efektif..

blogger-emoticon.blogspot.com

bagi aku, peranan blog pada aku :

~~tempat untuk merapik.. in my blog, is my own directory..so,aku leh cite tentang apa yang aku suka wat n bila2 aku suka.. maka terhasilah rentetan ‘places I’ve been’ ngan ‘kaki wayang’..

~~tempat where I can be the real me..without jurisdiction.. sebab aku bebas nk wat apa yang aku suka,nak tulis apa yang aku suka..nak jiwang karat pon,orang tak leh wat2 muntah ijo.. sesapa yang tak suka, sila berambus dengan laju dari page aku..letih jugak bila orang judge kita based on 1st impression.. hmmm

~~tempat kumpul kawan2 yang hidup derang sama cool ngan aku.. yeah..that’s u..all of u..i really loike this place mostly because of its people.. sume sporting.. n yang aku sure, ikhlas dalam bagi komen pada aku.. lurve u guys..tengs a lot..


blogger-emoticon.blogspot.com

Well,that all that I can think about..the reason I’m blogging..nak forward tag nih kepada sesiapa yang telah membaca bingkisan kali ini (nad, yati, eamy, lol, zack, esteban, ijat, bijan)

6 comments:

Esteban de Archuletta said...

owh, ni pun dikira sebagai tag ke?

nad capulet said...

wahaha.ada tag buat gue.=). blogging rocks!

~~DucKneSs~~ said...

ye ah..tag sistem baru..
kepada yang telah diTag,sila lengkapkan ayat di bawah......

Saya berBlog kerana......(tiada limit perkataan)

aiXat.MR said...

malas!

Hint PerihaL said...

blogger yg sama cool?..wah3..statement ko..actly, aku sket pon xrasa cool berbelog..;)cuma rasa ingin timbul dan terluah lalu tercoret..

~~DucKneSs~~ said...

~~pokjat
holah..rajen2kanlah dri ko..kamon ah..

~~hint
weh bro..ko xtermasuk dalam kategori tu la..hahahha...btw,ur story is cool bro..sama cool ngan aku tuh..(pasan ja)