Monday, September 14, 2009

lagu mana nak cerita ni?

dalam banyak2 lagu, lagu mana nak cerita tentang hidup?
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com
haha..pening kan ayat aku tadi? kali ni aku tetiba rasa cam nak tulis tentang senarai lagu2 yang aku minat dan apa fungsi atau memori yang aku ada berkaitan dengan lagu tersebut..sebagai seorang peminat bunyi2an yang tegar, hidup aku nyatanya tak pernah berenggang dengan lagu.. dari kecik2 sampai la sekarang, inilah yang aku dapat 'list'kan..

i'll never break your heart - BSB
ini la love song yang paling romantika bagi aku.. sebagai kipas-susah-mati boyband tersebut,di sini aku tetap ingin nyatakan bahawasanya 'BACKSTREET BOYS ROCKS!!!'.

atas nama cinta - pretty ugly
ni dengan sesuka ati aku, aku telah tetapkan sebagai lagu tema untuk kesah perchentaan Mama ngan Abah..'atas nama cinta, terlahir aku melihat dunia'..

girlfriend - NSYNC
lagu nih naek waktu aku tengah keciwa dengan chenta monyet aku sebab dia kapel ngan kawan aku..aku bayang 'dia' tujukan lagu ni kat aku, kiranya cam melamar aku jadik awek dia ah..haha..gila punya saiko..

hand in my pocket - Alanis Morissette
bila dengar lagu ni, aku rasa cam syukur dengan segala yang aku ada dan just enjoy the time.. laid back and chill..

the boy does nothing - Alesha Dixon
huaaaaa..lagu ni amat seswai untuk aku tujukan kepada kaum lelaki di dalam hidup aku setakat ni..chorus lagu tu cam sebijik je luahan ati aku..hahaha..wish that 'my man' wont be in that group too..amiinnnn panjang2..

dont stop dancing - Creed
lagu ni ingatkan zaman aku sekolah menengah dulu..dengan walkman besar gabak,buleh je aku nyurok2 lam baju kurung sekolah aku,nak dengar waktu prep petang..memang tak penah kantoi sebab aku memang excellent dalam bab disguise nih..baju dulu2 kan baggy2..

Through with love - Destiny's Child
ini lagu untuk membina semangat untuk break dulu..haha..and mission accomplished..thank God..

separuh nafas - Dewa
aku teringat kawan U aku dulu.. 1st time dengar waktu si Eamy nih tengah goreng gitar.. from that day on, lagu ni sentiasa ada dalam list lagu aku..

rain on your parade - Duffy
bila dengar lagu nih, aku akan kalut cari handphone..ahahha..yup, this is my ringging tone for the time being..

wonderfull - Everclear
waktu aku maseh sekolah rendah, bila dengar lagu ni ja, aku rasa lebih gembira..i'm not the only one whose going through this..

you belong to me - Lifehouse
huwaaaa..suara in memang berjaya mencaerkan waktu pertama kali aku dengar..even sampai sekarang, hati aku maseh mencaer..

i need to wake up - Melissa etheridge
meremang bulu roma aku bila dengar lagu ni.. soundtrack from filem ' The Inconvinient Truth'.. the film itself is just amazing..Lets Green the Earth!!

tak tahan lagi - Melly Goeslow
aku panggil lagu ini 'lagu mau kencing'..haha..'tak tahan lagi, mau terkencing..' nyanyian aku..tetiap kali aku nyanyi, musti Nani marah sebab tu lagu chenta dia.. waktu matriks dulu..

the groove, uno, unintended, hypermusic, hysteria, darkshines, supermassive black hole - lagu2 muse yang aku paling suka.. berapa puluh juta kali dengar pon tak busan.. dulu waktu projek aku kat Feringghi dan kena travel gi sana tetiap pagi, aku akan pasang lagu2 ini dengan kuat dalam keta..bagi serapan semangat lebeh sket..

stop crying your heart out - oasis
lagu kuatkan semangat.. OST untuk cerita 'Butterfly Effect'..another great love story..

dealova - Once
aku tak buleh dengar lagu ni tanpa rasa loya di tekak..waktu kemuncak kepopularan lagu ni, kawan aku bagi satu videoklip kat aku.. videoklip bebudak KUSZA untuk lagu tu, hena gila..sampai sekarang aku rasa meremang bulu roma bila dengar lagu ni..melugai..

heartbreaker - william
ini lagu tema untuk sistem pembelajaran aku dengan Hint, my new sifoo..haha..(weh Hint, nih lagu kita bro..hahahah..)

5 comments:

Hint PerihaL said...

dalam byk2 lagu lm list ko..ada yg aku suka ada yg aku tak suka. cuma yg kekal bertakhta hanya hand in my pocket - Alanis Morissette. tau naper? aku suka lirik dia. pro n con. nice =)

myself said...

rain on your parade - Duffy

aku suka duffy

~~DucKneSs~~ said...

waaaa..aku xsangka ada jugak yang baca list aku yang panjang berjela tuh..hahaa..

~hint
weh,just curious,lagu pe lam list aku tuh yang ko tak suka? hand in my pocket memang best kan..slow and steady je flow of words dia..

~myself
huwaaaa..ko buleh jadi geng aku..kawan2 aku kat sini tak dapat tangkap nape aku suka duffy..suara dia tough ah..i loike..

Esteban de Archuletta said...

kenapa ada lagu indon? sekarang ni kan kempen ganyang mat indon.

~~DucKneSs~~ said...

~esteban
owh..lagu tu bukan atas pilihan aku..ketiga2nya situasi yang berkaitan orang laen..haha..buleh ke cmni?ke kne sensorkan jugak?