Thursday, October 22, 2009

kisah A.L.O.N.G

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

suspek!!!
aku amat suspek!!!
suspek sama makhluk2 bernama along..
along dan makhluk2 yang segolongan dengannya..

apakah kualifikasi untuk mendapat title itu?
tak pernah terlihat di mana2 pon..
dan job description pon tak pernah dinyatakan di mana2 buku..
dan setiapnya, tugas berbeza..
tak pernah ada dua dalam sejuta..
semuanya one in a million..

mana pernah Mereka dapat latihan khas..
takde pon latihan vokasional untuk semua itu..
tapi Mereka tetap menjadi rujukan..
Mereka menjadi tonggak utama..
Mereka yang akan menyatukan semula keluarga..

harapanku amat besar kepada ALONG..
semoga Mereka beroleh kekuatan dan ketabahan..
semangatku akan terus ku kirimkan kepada Mereka..
u'll never walk alone..
when u r the shoulder for everyone to cry on..
it's my greatest honour..
to be the shoulder u can cry on..

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

Tuesday, October 20, 2009

it pains me

pada saat dan ketika ini,aku mau berpegang pada ayat ini

'bila kita sakit,dosa kita akan gugur, cam waktu musim luruh'





oleh sebab tu,aku taknak mengeluh..i'll try..hmmm
blogger-emoticon.blogspot.com

Wednesday, October 14, 2009

Dari kecik sampai sekarang, nama aku tetap Hafizah..
Dalam surat beranak aku, memang itu je yang tertulis..
Takde Nurul, Siti, Wan, atau Syarifah..
Hafizah bt Abdul Latib, itu nama penuhku..
*walopon dalam ic,nama sebenar aku telah ditukar sesedap hati menjadi Hafizah Abdul Talib.. Sesuka hati je derang tukar.. mujur lam ic ditulisnya betul..haih..
Pepon, di sini aku mau buat satu list..

List nama2 yang telah diberi pada aku..

Sama sukarela atau paksaan..

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

  1. Hafizah = yang menjaga..nama pilihan abah..
  2. Pjah = nama dari kecik..hanya femli dan kenalan rapat je guna nama nih untuk aku.
  3. Filed = nama gabungan aku n lelaki hensem pujaan hati. Fi (for fizah) L (for love) Ed (for the guy). Gilak romantic kan aku nih? Hahahha
  4. Lipeh = kawan aku balas dendam kat aku sebab aku panggil dia Ghebo (kerbau)..da la lipas tuh busuk..haih..xsuke btol..
  5. Lips = nama manje untuk nama di atas..
  6. Pijer = nama KL aku..walopon aku tak penah menetap kat kl, tapi kawan aku insist..kata beliau ‘ni la nama Bandar ko..baru vogue’..hahha..pape je la sun..
  7. Cik kakak baek = nama tersebut menjelaskan sifat2ku yang murni lagi bercahaya..bebudak orentasi kena identify aku dengan nama tuh, if not, denda ah..pe lagik..
  8. Umie = 8 orang je panggil aku dengan nama ni..sebabnya aku kena jadi pengembala kumpulan tu..seswainya panggil je aku mak tiri..
  9. Bibik = aku telah menjadi maid kepada kumpulan ini sebab aku laen ajaran dari mereka..tapi,aku bibik yang rock..wat dono je, janji idup..haha..
  10. Mak ndak = untuk si Gremlins yang ramai tu..tapi kebanyakkannya panggil aku MakNak.. sebutan bebudak.. cam nangnak la plak..
  11. Itek = mula dapat nama tu bila start blogging.. sebabnya, plush toy bentuk itek, n I love it very much..sampe tahap obsess da nih..
  12. Saripah Hafizah = adikku yang gedik je panggil aku camtu..siot je.. buwekk..
  13. Betty = mama bagi nama tu sebab dia kata aku cam Betty La Fea tuh.. hahhaa..seswai..
  14. Little star = mama jugak yang bagi nama ni..sebabnya dia suka ringtone alarm aku..lagu ‘twinkle2 little star’ tapi dalam versi bhagra+industan.. 1st time dengar lagu tu,xperasan pon actually..ingatkan lagu industan je..
so, readers (kalo ada la) nick apakah yang paling berkesan dalam hidup anda, n why?aku pon mo tau jugak kisah korang..

Monday, October 12, 2009

when winner takes it all

memang enak kalau dapat bermain..
tapi itu cuma boleh diaplikasi jika anda bermain 'permainan'..
tapi bulehkah ke'enak'kan tersebut dirasai jika yang dimain itu permainan hati?
maksudnya, enakkah menjadi si pemain cinta?

kalau jantina mereka lelaki, mereka mendapat title 'player' + 'playboy'
tapi kalo perempuan, takkan la diberi tittle 'playgirl'?
sungguh tak sesuai..
oleh sebab itu, perempuan mendapat gelaran 'pisau cukur'..
ke ada nama laen untuk makhluk spesies ini?

untuk mat player.......
tidakkah terasa rugi membazirkan duet untuk himpunan aweks?
sedangkan lebih baek jika duet itu dilaburkan untuk membeli kereta yg lebih kebabom?
atau simpan je dalam bank..
biar duet tu beranak pinak..
apa alasannya untuk semua kerugian ini?

dan buat minah player......
aku dapat mengerti keuntungan yang dapat mereka kaut..
macam tanam pokok duet..
tak pyah siram,xpayah baja..
tup tup, leh beli hp baru..
baju baru..
kasut baru..
makan2 pon free aja..
dunia materialistik menjadi pujaan..

tapi,berbaloikah semua itu?
aku pon tak tau..
yang aku tau, hati 'mereka' ini amat kebal..
teramat kebal..
mungkin hati bersalut titanium pun tak leh lawan..

dan sekarang...............
to play or to be played..
betol ke ayat aku tu?
itu aku tak pasti tapi yang aku pasti,
aku teringin menjadi pihak yang 'to play'..
dalam erti kata laen,aku teringin mau jadi 'the player'..
kepada sesiapa yang berkenaan, sila 'sifu'kan saya..
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

Monday, October 5, 2009

new love..mine..

huwaaaaaahhhh..
i'm speechless..
lagu2 The Rasmus memang best..
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com
saat2 down and hope seems far..
lagu2nya yang bersemangat dah berjaya naekkan semangat aku..
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com
cheers for The Rasmus..
kumpulan ini da jadik no 2 dalam list aku..
huwahahhaha...
i loike..

ps~fav for the time being is '10 black roses'..semangat!!!!