Wednesday, October 14, 2009

Dari kecik sampai sekarang, nama aku tetap Hafizah..
Dalam surat beranak aku, memang itu je yang tertulis..
Takde Nurul, Siti, Wan, atau Syarifah..
Hafizah bt Abdul Latib, itu nama penuhku..
*walopon dalam ic,nama sebenar aku telah ditukar sesedap hati menjadi Hafizah Abdul Talib.. Sesuka hati je derang tukar.. mujur lam ic ditulisnya betul..haih..
Pepon, di sini aku mau buat satu list..

List nama2 yang telah diberi pada aku..

Sama sukarela atau paksaan..

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

  1. Hafizah = yang menjaga..nama pilihan abah..
  2. Pjah = nama dari kecik..hanya femli dan kenalan rapat je guna nama nih untuk aku.
  3. Filed = nama gabungan aku n lelaki hensem pujaan hati. Fi (for fizah) L (for love) Ed (for the guy). Gilak romantic kan aku nih? Hahahha
  4. Lipeh = kawan aku balas dendam kat aku sebab aku panggil dia Ghebo (kerbau)..da la lipas tuh busuk..haih..xsuke btol..
  5. Lips = nama manje untuk nama di atas..
  6. Pijer = nama KL aku..walopon aku tak penah menetap kat kl, tapi kawan aku insist..kata beliau ‘ni la nama Bandar ko..baru vogue’..hahha..pape je la sun..
  7. Cik kakak baek = nama tersebut menjelaskan sifat2ku yang murni lagi bercahaya..bebudak orentasi kena identify aku dengan nama tuh, if not, denda ah..pe lagik..
  8. Umie = 8 orang je panggil aku dengan nama ni..sebabnya aku kena jadi pengembala kumpulan tu..seswainya panggil je aku mak tiri..
  9. Bibik = aku telah menjadi maid kepada kumpulan ini sebab aku laen ajaran dari mereka..tapi,aku bibik yang rock..wat dono je, janji idup..haha..
  10. Mak ndak = untuk si Gremlins yang ramai tu..tapi kebanyakkannya panggil aku MakNak.. sebutan bebudak.. cam nangnak la plak..
  11. Itek = mula dapat nama tu bila start blogging.. sebabnya, plush toy bentuk itek, n I love it very much..sampe tahap obsess da nih..
  12. Saripah Hafizah = adikku yang gedik je panggil aku camtu..siot je.. buwekk..
  13. Betty = mama bagi nama tu sebab dia kata aku cam Betty La Fea tuh.. hahhaa..seswai..
  14. Little star = mama jugak yang bagi nama ni..sebabnya dia suka ringtone alarm aku..lagu ‘twinkle2 little star’ tapi dalam versi bhagra+industan.. 1st time dengar lagu tu,xperasan pon actually..ingatkan lagu industan je..
so, readers (kalo ada la) nick apakah yang paling berkesan dalam hidup anda, n why?aku pon mo tau jugak kisah korang..

4 comments:

Ayen HoneY said...

banyak na name ko...ekekeke...
tp aku paling ingat filed la.eheh.giler tak leh blah..romantik ke??ekeke...

~~DucKneSs~~ said...

hahaha..musti la lomantik..hahhaa..weh,ko kije mne skang nih?

MagnusCaleb said...

mak nah tu amat shesuai :)

~~DucKneSs~~ said...

hahha..
tengs magnus..
aku pon de aura2 nangnak jugak..
dets y cam seswai..