Monday, October 12, 2009

when winner takes it all

memang enak kalau dapat bermain..
tapi itu cuma boleh diaplikasi jika anda bermain 'permainan'..
tapi bulehkah ke'enak'kan tersebut dirasai jika yang dimain itu permainan hati?
maksudnya, enakkah menjadi si pemain cinta?

kalau jantina mereka lelaki, mereka mendapat title 'player' + 'playboy'
tapi kalo perempuan, takkan la diberi tittle 'playgirl'?
sungguh tak sesuai..
oleh sebab itu, perempuan mendapat gelaran 'pisau cukur'..
ke ada nama laen untuk makhluk spesies ini?

untuk mat player.......
tidakkah terasa rugi membazirkan duet untuk himpunan aweks?
sedangkan lebih baek jika duet itu dilaburkan untuk membeli kereta yg lebih kebabom?
atau simpan je dalam bank..
biar duet tu beranak pinak..
apa alasannya untuk semua kerugian ini?

dan buat minah player......
aku dapat mengerti keuntungan yang dapat mereka kaut..
macam tanam pokok duet..
tak pyah siram,xpayah baja..
tup tup, leh beli hp baru..
baju baru..
kasut baru..
makan2 pon free aja..
dunia materialistik menjadi pujaan..

tapi,berbaloikah semua itu?
aku pon tak tau..
yang aku tau, hati 'mereka' ini amat kebal..
teramat kebal..
mungkin hati bersalut titanium pun tak leh lawan..

dan sekarang...............
to play or to be played..
betol ke ayat aku tu?
itu aku tak pasti tapi yang aku pasti,
aku teringin menjadi pihak yang 'to play'..
dalam erti kata laen,aku teringin mau jadi 'the player'..
kepada sesiapa yang berkenaan, sila 'sifu'kan saya..
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

4 comments:

Esteban de Archuletta said...

mat player tak rugi duit kut. selalu diorang pandai susun ayat bagi pompuan tu cair, last2 pompuan tu yg selalu kuar duit.

~~DucKneSs~~ said...

howh..itu info baru bg aku..hmmm..so,dua2 jantina untuk kaum player nih untung ah kan?hmmm..maken menambah keazaman di ati nih..

hazali said...

nak jadi player ke...
itu cool...
nanti dah banyak ilmu ajar la aku, nak jadi player juga...

~~DucKneSs~~ said...

~hazali..
huwahh..belum stat lagi tapi da ada request utk jadi sifu..bangga siot..hahhaa..weh,pesal aku takleh access ko nye blog?mushkil gile nih..sila beri penjelasan..