Wednesday, November 25, 2009

eaten alive

Apakah ada rasa cinta jika ia bermula dengan hutangnya budi?

‘Valid’kah rasa cinta itu?

Wajarkah ia digelar cinta?

Atau sekadar sesuatu yang harus dibalas untuk hutang itu?

Semoga kita semua dijauhkan dari situasi ini..

Tapi bagaimana dengan seseorang yang telah/sedang melaluinya?

Apakah kata2 yang mulut ini bisa utarakan agar permasalahannya itu selesai?

Apakah tindakan yang wajar diaksikan untuk pembalasan budi?

Semua hanya jawapan di hati seseorang itu sahaja..

Kita tak boleh menilainya dari pandangan sebelah pihak..

Tafsiran hanya dibuat apabila kita ‘memakai kasutnya’..

Monday, November 23, 2009

toilet, bathroom and me....

Boleh ke aku anggap toilet sbg my sanctuary? Nope..i don’t think so..sebagai outdoor person,I prefer my own patio (as if I have one ;p ) tapi sometimes, my own bathroom buleh gak jadi kubu untuk mencari ketenangan..dengan syarat bathroom n toilet itu aku punya..meaning,no public one la..

Kang da ada umah sendiri (ayat yg kawan2 aku dah xlarat dengar sebab kalo masuk kedai aksesori umah je,ayt tu je yg akn keluar dr mulut aku..hahaha..too many ideas) aku nk de master toilet n bathroom yg selesa keluasannya..with a bath tub..huwa..da dasar keturunan badak berendam,,jadi itu amat wajib..shower pon kena ada jugak..hmm..tapi yg sure aku mau letak pokok2 kecik lam toilet..satu atau dua spesies udah le..xkan nak buat jungle of hope pulak..bagi tmbah nilai homely sket kt toilet tuh..hahahha..no need for large mirror, just nice for suloh muka..buat korek2 jerawat..hahahah..

Sekian saja cerita pasal toilet,bathroom n aku..sesi seterusnya adalah untuk menjawab tag dr cik zack..heheh..(sori lmbt babe…)

Shower gel
For the past 5 months, I’ve been using J&J pH 5.5. tapi aroma dia terlalu neutral la pulak..so,I think I wanna change my shower gel..hmm...and maybe nak simpan dua shower gel jugak(tiru z)..satu mebi Johnson Baby Bath..bau tu memang soothing..merasakan keamanan seperti baby balik..hahha..and another one nk bau yg garang n energize sket..buleh guna ikut mood.. hahaha..any good shower gel recommendation?

Shampoo.
Dah hampir 6 tahun guna jenama yg sama..Sunsilk hijau..amat selesa..

Facial
Still having problem in finding a suitable n affordable facial wash..(cannot afford clinique yet la z,student ma..) sekarang cuma guna sabun ketul from Clearskin aje..

Make up
Just bedak baby, lip balm n eye liner..(amat suka pakai eyeliner sampe satu tahap kena tegur ngn kawan “pjah, ko da msuk blackmetal ke?” hahhaa..gilak..tp sekarang da tone down da)
Tp aku amat xberminat dengan mascara..songeh la pakai tu..

Talcum
Johnson’s baby ape blossom tah..bau dia besto!!

Friday, November 6, 2009

~~anti-lelaki?~~

berikut ada situasi yang amat mengganggu emosi aku..apa yang akan anda lakukan jika ia berlaku di depan mata anda sendiri? dan apa yang patut aku lakukan?

KES 1
pelakon : 4 orang gadis ayu dan 1 orang 'lelaki?'
situasi : rak2 besi yang maha berat perlu diperbaiki
diketuk2 karatnya, diangkat dan diubah tempatnya,diganti kayu lapiknya (kayu perlu digergaji dahulu ya)
pemerhatian : si gadis2 ayu mengerah tenaga sepenuh2nya..si 'lelaki?' hanya duduk dan mengelamun tanpa terlintas untuk menolong walaupun si gadis A ada meminta pertolongan si 'lelaki?' tadi.
komen aku : ini kerap berlaku di sekeliling aku..cuma diubah2 situasi untuk hal ehwal yang lebih semasa..percayalah..

Kes 2
pelakon : 1 orang gadis ayu dan 1 orang 'lelaki?'
situasi : kayu perlu dipotong kepada beberapa bahagian
pemerhatian : si 'lelaki?' cuba untuk menggergaji kayu tersebut,tapi aksinya amat kekok. lalu, si gadis mengambil gergaji tadi dan memotongnya dengan jayanya.
komen aku :mungkin ayah si gadis tadi mengajar subjek KH (kemahiran hidup).

Kes 3
pelakon : 1 orang 'lelaki?' dan ibunya
situasi : sudah lewat petang tapi si 'lelaki?' masih belum menunjukkan muka (tak keluar dari bilik). lauk pauk untuk tengahhari yang dimasak si ibu sudah sejuk. si ibu risau anaknya kelaparan.. (kelaparan?? kebuluran?? aku tak tau nak komen apa lagi..)
pemerhatian : si ibu berulang-alik menaiki tangga untuk ke bilik si 'lelaki?' untuk menyuruhnya makan..selang sepuluh minit, si ibu naek semula..perbuatan ini berulang2 beberapa kali pada hampir setiap hari..
komen aku : si ibu memang amat penyabar..kalau aku jadi si ibu,aku xmasak dah untuk si 'lelaki?'..masak untuk perut sendiri sudah..

Kes 4
pelakon : 1 orang gadis dan teman 'lelaki?'nya
situasi : si 'lelaki?' kerap kesempitan wang..
pemerhatian : si 'lelaki?' kerap meminjam wang dari si gadis tanpa rasa malu..berkali2 sistem peminjaman tak berbayar itu diluluskan si gadis atas dasar sayang..akhirnya, satu permohonan pinjaman ditolak apabila si gadis telah menyedari bahawa si 'lelaki?' curang dan berpaling kasih pada gadis lain..
komen aku : cinta tak buta..cuma si pencinta yang buta..gagal untuk melihat dengan telus dek kabur dengan panahan cinta..


bila aku terkenang hal2 di atas, aku rasa aku tak perlukan 'lelaki?' dalam hidup aku..sehingga ada orang yang memanggil aku 'anti lelaki'..aku tak setuju..aku cuma 'anti+benci lelaki?'..khas kepada 'lelaki?'..itu aku mengaku..secara jujur, aku masih tercari2 fungsi kewujudan 'lelaki?' di bumi ini..

apa komen anda?

Monday, November 2, 2009

starting from A..B..C..

suasana dalam otak= sepi..
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com
ntah mana aku selitkan Incik Mood aku tuh..
ari tu da jumpa tapi...
sekarang dah hilang balik..

Incik Mood= Chipsmore..





pulanglah Incik Mood..
kehadiranmu akan menggembirakan Boss itu..
please..with cherry on top..


blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com
*hopefully