Monday, November 23, 2009

toilet, bathroom and me....

Boleh ke aku anggap toilet sbg my sanctuary? Nope..i don’t think so..sebagai outdoor person,I prefer my own patio (as if I have one ;p ) tapi sometimes, my own bathroom buleh gak jadi kubu untuk mencari ketenangan..dengan syarat bathroom n toilet itu aku punya..meaning,no public one la..

Kang da ada umah sendiri (ayat yg kawan2 aku dah xlarat dengar sebab kalo masuk kedai aksesori umah je,ayt tu je yg akn keluar dr mulut aku..hahaha..too many ideas) aku nk de master toilet n bathroom yg selesa keluasannya..with a bath tub..huwa..da dasar keturunan badak berendam,,jadi itu amat wajib..shower pon kena ada jugak..hmm..tapi yg sure aku mau letak pokok2 kecik lam toilet..satu atau dua spesies udah le..xkan nak buat jungle of hope pulak..bagi tmbah nilai homely sket kt toilet tuh..hahahha..no need for large mirror, just nice for suloh muka..buat korek2 jerawat..hahahah..

Sekian saja cerita pasal toilet,bathroom n aku..sesi seterusnya adalah untuk menjawab tag dr cik zack..heheh..(sori lmbt babe…)

Shower gel
For the past 5 months, I’ve been using J&J pH 5.5. tapi aroma dia terlalu neutral la pulak..so,I think I wanna change my shower gel..hmm...and maybe nak simpan dua shower gel jugak(tiru z)..satu mebi Johnson Baby Bath..bau tu memang soothing..merasakan keamanan seperti baby balik..hahha..and another one nk bau yg garang n energize sket..buleh guna ikut mood.. hahaha..any good shower gel recommendation?

Shampoo.
Dah hampir 6 tahun guna jenama yg sama..Sunsilk hijau..amat selesa..

Facial
Still having problem in finding a suitable n affordable facial wash..(cannot afford clinique yet la z,student ma..) sekarang cuma guna sabun ketul from Clearskin aje..

Make up
Just bedak baby, lip balm n eye liner..(amat suka pakai eyeliner sampe satu tahap kena tegur ngn kawan “pjah, ko da msuk blackmetal ke?” hahhaa..gilak..tp sekarang da tone down da)
Tp aku amat xberminat dengan mascara..songeh la pakai tu..

Talcum
Johnson’s baby ape blossom tah..bau dia besto!!

2 comments:

Z said...

eyeliner=black metal?
bagi aku, eyeliner=exotic.
cewah. hehe
aku suke bedak baby gk!!

~~DucKneSs~~ said...

eye mekap is superb..yg len aku xbkenan sgt,tp kalo psl eye mekap,memang amat berkenan..hahahha..

*aku kalo tgk org,aku suka tgk mata dulu..heheh

n bedak baby amat menenangkan jiwa..