Wednesday, December 30, 2009

Life: Babysteps..one by one...part3

Entah buat sekian kalinya, di sini baru aku nak jelaskan..Semua yang ada dalam list ni adalah tidak mengikut susunan kronologi..Hanya mengikut susunan suka ati aku ja..So,untuk edisi ketiga la kot ni kan, aku cita lagi my pes time……….

1st cabutan bertuah
Selalunya aku memang skip ja kalo ada acara cabutan bertuah..Sebab da kompem sangat yang aku nih bukannya bertuah sangat..Tapi,baru2 nih,untuk acara StarWalk ’09, buleh pulak aku sampai tergeliat leher sebab dok asek chek kot2 nama aku dipanggil..Hadiah ada dalam 150, lebih kurang 50 hamper, 50 brg2 letrik (oven, blender etc.) dan 50 lagi hadiah yg agak gah la..By the time tinggal 50 ja adiah yang belum ditentukan tuan empunya,aku da rasa baik aku chow dulu..Satgi tersepit lak celah2 stampede manusia nak kuar..tapi entah camna leh dok melekat lagi kt dalam dewan tu..Macam2 hadiah ada..Semua best..Rasa cam nak pakat bolot ja semua adiah2 tu..Home theatre,..Henpon nokia yg 2ribu lebey tuh..Henpon sony pn ada..Set sofa..Adiah utama,5 bijik moto..okeh la tuh..Dalam dok jeles2 tengok depa dok pakat claim adiah,sempat jugak aku berangan..hahhahah..Biasa la, hobi masa lapang..Tapi dalam otak tengah kelabu asap dok berangan, rasa cam otak aku dijentik2 dengan jari gergasi..Cam nama aku ja tuh..Betoi ka? Panggung2 pala, memang sah nampak n dengaq yang depa dok panggil nama aku..hadiah no 17 babe..Gilak kan? So, hasilnya ialah set GPS..Amat bangga weh..

1st menang contest
Ni kejadian waktu sekolah rendah, darjah 3 rasanya..aku ingat lagi gambaq yang perlu diwarna ialah gambaq bruang dok tepi sungai.. As usual la kan,bruang kompem la wana koko.. Ayaq sungai wana biru, konon jernih la air tuh (aku masih xsure warna air yg bersih spatutnya guna wana pa).. Dan aku pi warna daun2 pokok tepi sungai tu ngan warna oren, kuning dan hijau sikit2, kunon musim luruh la kan..Slalu aku tengok lam tb, cite omputeh ada je pokok warna tuh.. Dan hasilnya, aku menang nombot 3..Mungkin cikgu2 kagum ngan kekreatifan minda aku.. Maka terpampang la lukisan aku kat papan depan bilik guru..Kombang lobang idong den waktu tu..Hahaha..Tapi nak dijadikan cita, waktu aku tengah mashuk kembangkan lobang idong aku sambil menghayati keindahan lukisan aku tuh, tetiba ada sorang budak depan aku mengomen ttg gambaq aku tuh..Dia kata ‘Ada ka boh wana pokok lagu tuh..xlojik langsung..’ Haippppp..Ini kata2 orang kurang baek nih..Saja ja nak menduga tahap kesabaran aku..Dalam ati aku menjerit ‘Hang la yang xlojik..Aku dok obesea la dulu, waktu bkawan ngan beruang tuh..’ Haipp.. Marah sungguh hati ini..

1st fall in love (request from Myself)
Sat..Aku nak tanya Myself, ni dikira jatuh cinta pandang pertama ka? Hmmmm...Ada cita dia..Aku pes time jatuh cinta pandang pertama ialah di malam aku pi keluaq beli ubat nyamuk yang kipas kuning tuh untuk ayah aku.. Ala, yang cm kipas tangan yang buleh lipat tuh.. Beliau berkenan sungguh dengan keefisyenan ubat nyamuk tuh.. Ritu Beliau kena tahan kat wad, nyamuk banyak sungguh.. So, Beliau hantaq la aku ngan adik aku p beli kipas tuh..On the way nak balik dari kedai runcit tuh, mata aku terpaku pada sepasang mata yang chantek..Dari jauh da buleh tengok..’Terang sungguh bijik mata dia, cahaya keimanan nih,’ kata hati aku..Makin lama dia makin dekat ngan aku, hati makin berdebar..Makin lama makin dekat..Makin lama makin dekat..Haipp..Jantung rasa cam nak melompat kuaq ja..Bila dah dekat baru aku nampak wajahnya..Sungguh hensem weh..Gilak, memang aku da lama minat kt dia, lobang idong dia memang amat smart..Tapi tak perasan pulak mata dia pon amat mengancam..Saat tuh, ati aku makin terpaut, gam gajah pon xmampu mengatasi tahap pautan tu..oh BMW 525i..Matamu memang ensem,lobang idong dah sah2 ensem..Nanti kita kapel,nak dak? hehhee

1st paintball game
Haaaa..Yang ni… Yang ni aku tak reti nak cita lebey2 lagik..Sebab maseh dalam rancangan..Geng dah ada tapi Geng amatlah lembab nak mampoih..Konon rancangan nak pi maen dalam awal taun 2009..Ni da nak masuk 2010 pon,rancangan dok pending lagi..Bukan jauh pon tempat dia..Sebelah ni ja..Haipppp..Kena cari Geng baru ni..Sapa berminat, sila kontek aku..

~~~Aku malas nak boh banyak2..Sat gi juling lak mata hangpa asek dok baca karya aku nih..So, cam besa la, pa plak pengalaman hangpa? Care to share?

#weh Myself..nape ko sunyi sangat eh?update la sket..

2 comments:

MagnusCaleb said...

ubat nyamok kipas mmg terbaik sunyi dan tak berbau

~~DucKneSs~~ said...

hahhaha..ko buleh join kelab abah..kalo aku,mls da nk cri ubt nyamuk..terus je wt kempen derma darah..