Monday, March 1, 2010

Extraordinary cloud for extraspecial day

Huih..lama sungguh aku tak hapdet blog..sungguh malas nak tulih apa2..idea dah banyak berlegar2 dalam kepala,tapi untuk take-off,tak buleh sebab jari2 mulusku ini kemalasan.. :)

Tajuk kali ini ialah EXTRAORDINARY@ORDINARY??
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Waktu kecik2 dulu adalah antara zaman terbahagia kita..agaknya hampir semua orang akan bersetuju ngan kenyataan aku ni..betoi dak?

sebabnya hidup kita waktu tu amatlah careless dan gumbira..xyah dok kalot pikiaq pasai masalah2..

sekarang semua dah laen..semua benda kena pikiaq dulu sebelum buat..kalau dulu,kena marah, dan2 (sebutannya dandan, maksud=dengan segera,) kita teriak (nanges) kuat2..semua dah xjadi marah kat kita dan acara dah bertukar dari acara marah2 jadi acara pujuk2..hahhaha..aku pulak adalah antara budak yang amat peghongoih (sebutannya pe-gho-ngoih, maksud=cepat merajuk). Hahahha..ini adalah kelas bahasa kedah..

siap ada satu bukti lagi tentang sikap buruk aku tu..Abah sempat snap gambaq aku tengah perongoih..dok hentak2 kaki sampai terselak abih skirt seksi aku..hahhaha..malu gila bila tengok balik gambaq tuh..hahhaha

eh,sat..dah lari tajuk ni..la nih aku nak cita pasai kisah aku kecik2..bukan pasai betapa ‘baek’nya aku waktu tu..hahahha..meh sini aku stat cita laen..

ehem..ehem..

dulu, aku selalu ingat aku adalah budak yang normal tanpa ada apa2 kuasa..memang la kekadang teringin nak terbang dan buleh lawan2 cam superman n power rangers..tapi secara amnya,aku suka dengan kenormalan aku..femli normal,aku normal,basikal aku normal..tapi tetiba, perbualan aku dengan kawan aku ni telah menjentik pemikiran normal aku..katanya

semalam ayah aku pi kacau mak aku sapu sampah..pi cucuk pinggang mak aku..trus mak aku p libaih dia ngan penyapu tu..tergolek2 ayah aku dok gelak tengok mak aku melatah

hahahah..panjang betol kan ayat kawan aku tu..tapi ayat tu buat aku tersentak..aku xpenah tengok Abah pi kacau2 Mama aku..siyesly..xpernah..kalau Abah balik umah,Mama lari masuk bilik..berkurung..sepanjang aku sekolah rendah aku ingat itu adalah normal untuk semua orang..hahhaha..budak2 amat naïf kan?

Kalau nak mintak izin untuk apa2, jenuh dok panjat tangga sebab kena tanya dua2 belah pihak..sorang kat lam bilik,sorang kt depan tb..kalau nak tepon bagitau apa2 pasal asrama, kena tepon dua pihak jugak..kalu tepon satu pihak ja,maknanya pihak satu lagi tu akan merajuk..waktu asrama dulu,aku agak kerap dilihat dok bergayut..mana tak nya, orang laen cakap sekali ja utk wakil parents, aku kena ckp dua kali..kalau ada tape recorder waktu tu,senang aku..hahaha..

Aku buleh terima semua tu..memang aku dah sedia paham..dan aku okeh dengan semua itu..Cuma baru2 ni, satu kejadian telah menjentik balik hati aku..kejadiannya??

Abah, Mama dan aku dalam kereta..buat pertama kalinya setelah sekian lama, Mama volunteer dok depan, sebelah Abah..hahhaha..aku terus mesej kakak aku..hahha..dia gelak sakan..masing2 xpercaya.. tapi itu masih belum apa2 lagi..tetiba Mama ngan Abah bersembang dalam keta..aku terus senyum sampai telinga..aku mesej kakak aku,dia suh rakam apa yang Abah ngan Mama bualkan..bagi kami, itu adalah peristiwa yang amat pelik..hahahha..terukkan kami?hahhaha..

Mungkin ke’normal’an ini agak susah untuk diterima aku dan adik beradik..tapi itu adalah yang sepatutnya..hahhaa..bila usia dah besar baru perasan kami sebenarnya tak la berapa normal..dengan kata laen EXTRAORDINARY..hahah

~sebenarnya aku saja nak bagi alasan untuk kemalasan extraordinary aku..hahaha..boss, maafkan aku..

4 comments:

zalihazali said...

hehe...belajar menerima sesuatu yang luar biasa...

cool.

~~DucKneSs~~ said...

hahahah..dah jadik normal balik dah..tak istimewa dah la..

hmm..kne cri idea bg istimewa balik nih..

lilies said...

but..u are still lucky, u have both of them...huhu..

~~DucKneSs~~ said...

yup..i know i shud be thankfull