Monday, April 26, 2010

Red letter alert!!

Apa bezanya antara
Loud-Speaker dengan Lazer-Mouth?


Ramai kata mulut aku bising..
Loud-Speaker katanya..
Dalam bab merepek atau bergurau senda, aku memang numero uno..
Volume control aku rosak gamaknya..


Aku selalu rasa kagum dengan orang2 pejabat yang selalu kena angkat tepon..
Sora depa slow ja..
Merdu ja..
Sedap ja ati dengar..
Nampak professional walopon kerjanya hanya angkat tepon (operator tepon)..
Ntah bilanya aku buleh jadi camtu..


Dalam bab Lazer-Mouth ni, kompem itu bukan aku..
Kalo ada pape yang salah, aku jenis diamkan ja depan bos..
Takut hormat weh..another excuse for my cowardice..
Tapi kalo belakang bos,
POT PET POT PET POT PET POT PET POT PET infiniti

Tapi sekarang aku dah berazam mau berubah..
Juga telah menjalankan aktiviti renovation diri yang baru..
Aku mau jadi berani untuk suarakan jeritan hati


Pagi tadi aku dah sampaikan satu surat merah..

Surat bersampul merah..merah itu marah..konon la kan..tapi yang sure, bukan surat ai lap yu..

Mangsanya ialah seorang makhluk yang telah memarahi someone I love in front of others with no apparent reason whatsoever..
Aku amat marah okeh..
Geram dengan sikap tak professional makhluk itu waktu buat kerja..
Mulanya, aku ingat nak komplen face-to-face ja..
Mau jerit hebat2 kat muka dia..
Biar bersembur air liur aku sebaldi dua kat muka makhluk tu..
Konon berani sangat..


Tapi selalunya kalau aku alami situasi camni, aku akan jadi tak keruan..
Aku lebih cenderung untuk nangis..
Walaupun waktu tu, amarah membuak2 di dada..


Huwahh..itu lebih memalukan okeh..
Jadi, makanya, lebih baeklah aku tulis surat..

Orang cakap aku kuat..
Bos cakap aku nih buleh dimarah marah..
Femli aku cakap aku cool..
Sebab aku tak pernah nanges depan depa..
Alasan aku

Muka hudoh weh waktu nanges




10 comments:

Z said...

i fugly when i cry, dem.

HangLiJo said...

aku pon look very ugly bila nangeh.. bila tension selalu nangeh sorang2 dlm blk and selalu terkantoi..hihi~ malu2! xp

daisy.allie said...

waahhh aku tak taw cemana muke aku time nanges.. nnt maw nengok cermin ar bile nanges.. :p

rajin owh maw letak gmbr2 bile type.. ku sungguh tepsona :)

~~DucKneSs~~ said...

z
fugly tu pe? otak aku cm negative thinker ja.. fat+ugly=fugly???

come on la z, not that bad la weh..at least u r not fat..hahaha..not saying u r ugly la,,muka yuna, cun apa..

~~DucKneSs~~ said...

lijo
tu ah kan..slalu kalo mo nanges, nanges lam toilet..tmbh2 wktu mndi..pastu nyamar kata sempu masuk mata..hahaha

~~DucKneSs~~ said...

daisy
hahahha..xyah la tgk..kang troma jek..hahahah..jgn mare babe..muahhx

mo bg page ceria sket..bru ati pon gumbira.. :) *wink

nadcapulet said...

haha.
lawak la hang ni

walaupun hodoh time nanges kira bonus apa?
Bukan senang untuk menakutkan orang lain.

Hahaha
Just kidding

=)

~~DucKneSs~~ said...

ha'ah kan..
pesal la aku xterpikir awal2..
kalo aku nanges wktu tuh, aku leh marah+takutkan dia sekali..
ngeheeeehehe

shade said...

relax dulu..then baru hambur. tp kan klu mmg jenis xreti bahasa...tang mane laju hamburan kita pun dia xamik pot.

nasihat untuk pijah dan diri sendiri ini...'klu nak hambur...hambur jer, tp klu bleh sabar...insyaAllah, tuhan suke!'

~~DucKneSs~~ said...

hmmmm..tu la kan..dah cuba utk kurangkan semburan pembunuh serangga tuh..tp kekadang limit terlepas jugak..ye la..sapa suh marah Mama..anak mana yg xmeletops..