Monday, May 31, 2010

good enough


Tuesday, May 25, 2010

peace of red to ease the mind


hangpa ingat lagi dak kisah pasai lampu isyarat yang aku cita dulu?
ala, kisah pasai mixed signal yang buleh wat orang eksiden tu?


ato mungkin hangpa paggil tajuk tu tarik tali?
sebab sistem tarik tali pon ada diamalkan dalam hal itu..


apa2 pon yang dipanggil,
di sini dah ada 'hasil'nya..
tapi sebelum aku cita pasal result, meh aku cita pasal methodology dlu..
(dah nama budak sains, gini lah cara ceritanya)


METHODOLOGY:


aku dah usaha untuk perbaiki 'tali' tu..anchor kuat2 kat badan dah, takut lucut..
ada masa lapang, aku ajak pihak lagi satu tu hangout..ye la, rapatkan silaturahim..
aku siap bagi semangat kat pihak tu supaya berlatih elok2 n tekun..
tapi...................


aku rasa cam sekarang ni aku main tarik tali sensorang..
tak pun cam maen tarik tali ngan pokok..
usaha sensorang..



pihak lagi satu tu dok kalut asyik flash lampu warna-warni ja..
usaha xdak sangat pon..

silau aih..
so......



RESULT:

aku sudah berhenti berlatih maen tarik tali..
perlawanan kira batal ah..
kalo dia ishtihar dia menang, congrats to you..
you really deserve it..


DISCUSSION:

.
.
.
(aku masih dalam proses, segala sumbangan utk menyepot tindakan aku amat dialu-alukan)


CONCLUSION:


hati jadi retak, tapi semuanya akan sembuh..
belum sampai tahap koma atau kritikal lagi..


KEJAYAAN YANG DATANG BERGOLEK, JARANG KITA KENANG..
TAPI KALAU KEJAYAAN ITU DATANG SETELAH LETIH BERUSAHA, AKAN SENTIASA TERULANG DI MINDA..




Tuesday, May 18, 2010

kaki yang terbelah

okeh, aku tengah busan skang ni..
jadi, boleh la aku nak story mory the morning glory pasal trip hari tu..


SINGAPORE

aku cita sket2 dah la..
busan lak nanti..
so, enjoy the pics..

hotel ni memang 5star, tapi amatlah kecik..bayangkan la, bilik tu cuma muat2 dengan katil tu ja..keliling katil tu ada la ruang untuk jalan sikit..huh..claustrophobic pon de gak nih..semayang pon cuma selesa kalo atas katil tu..

zoo ni dikatakan antara yang terbaik di dunia..bagi aku, okeh jugak la..cam sama ngan zoo tepeng ja..tapi, penariknya musti la incik hensem ni..bijak lak dia posing..sama naek ngan Shobet ni..


ni bukan kat zoo..kat UnderwaterWorld s'pore..main attraction dia ialah si ikan2 ni la..amat cumel..ada jugak show dari sealions..kawan aku cakap sama best ja dengan AquariaKLCC..no komen sebab aku xpenah pi Aquaria..tapi memang ultimate ah ketam gergasi ni..cam alien pon ada gak..ni bukan gambaq terbalik no..dia memang tengah kerabat (panjat) sambil lawan ngn kawan dia tu..

next stop ialah tempat yang wajib untuk pengunjung S'pore..Merlion la kan..kamera kawan aku ni memang cun ah..the night scenery was absolutely gojes.. kang aku mau beli kamera cmtu gak ah..

ini kat Sentosa..Log Ride Advanture memang amat best!! disyorkan oleh aku.. kalo wayang len, aku xjamin ah.. dan Song of The Sea yang best sebab tu pertunjukan air.. sebagai hantu air, aku memang minat semua2 show yang berkaitan air nih..sejuk je rasa.. thumbs up!!

    
dan ini destinasi wajib.. amat best bagi kaki wayang cam aku.. sebab every detail yang ada kat sana semua ada dalam filem2 dia.. enjoy sangat.. Madagascar, Shrek, Jurassic Park, The Mummy.. rasa cam dok dalam filem pon da gak..


so, sekianlah rumusan kali ini..
tapi, dari beratus2 gambar yang ditangkap dari keenam2 kamera tu, aku paling suka gambaq nih..
layan ja la noo..

aku berjaya peluk pak beruang..tengok pak beruang tu dah la..aku malas toi nak edit wat tutup muka..hahaha..layan aja..


ps~waktu dok sentosa, memang aku paham erti sebenar PERANTAU.. no surau at all.. so, semayang ja kat mana yang agak tersorok..first day tu, siap semayang depan pintu masuk pub lagi..mujur waktu siang..kalo malam, kompem kena tuju ngan botoi arak..



Saturday, May 15, 2010

special song for a special someone

semalam aku baru dengar lagu ni..
memang cute dan i like it very much..




dan aku mau tujukan lagu ini buat kamu..
Zuhil bin Zainal

 

- Watch more Videos at Vodpod.




untuk lebih penghayatan, aku sertakan juga liriknya..

Aku tahu kamu
Kamu seorang bajingan
Aku tahu kamu
Kau banyak jurus andalan

Matamu stereo
Lihat kekiri kekanan
Apalagi menawan
Pasti bakal kebobolan

Tapi ada Satu
Hal yang harus kamu tahu
Wanita juga tak mau
Bila terus terus kau tipu


Kamu mau apalagi
Kamu mau yang gimana lagi
(ah emang dasar emang dasar)
Eh dasar kamu bajingan

Tapi ada Satu
Hal yang harusnya kamu tahu
Wanita juga tak mau
Bila terus terus kau tipu




aku cuma gelak besar bila dengar lagu nih..
memang amat sesuai dengan dia..


Wednesday, May 12, 2010

logging back in


hi there!!
lama sungguh xpegang lappy nih..
bila online je, bertimba2 yang perlu diupdate..


well, enjoy sungguh olidez bebaru ni..

mr merlion yang paling besar di Singapora...


telah berjalan2 di sana sampai rasa cam rabak je kaki nih..
maunya aku turun 2kilo..
hahhaha..




ps-i'll update later ya..banyak kerja kena setel for now..

Monday, May 3, 2010

bright neon lights

these lights were supposed to help with our choices at hand..
nak jalan ke benti..
but sometimes, the mixed signals can turn our life into nightmare..
tengah2 dok jalan tengah jalan, tetiba lampu merah..
perlu ke berhenti tengah jalan?
gilo?


tapi lain pulak caranya kalau the mixed-signals were from somebody..
somebody ehem ehem la kn..
hahahahaha..
(inikah yang dinamakan gatai? oh, tidak..)

ye lah..
kalo nak bagi signal, make sure it's clear okeh..
jangan tinggalkan tanda soal di hujung ya..
bikin pening aja..


men, sometimes, left the things unsaid..
thinking that we will know what to do..
hoi, i'm not a mind reader, okeh..
kalau aku antar signal ni kat engkau, baru tau..





huh!!