Monday, May 3, 2010

bright neon lights

these lights were supposed to help with our choices at hand..
nak jalan ke benti..
but sometimes, the mixed signals can turn our life into nightmare..
tengah2 dok jalan tengah jalan, tetiba lampu merah..
perlu ke berhenti tengah jalan?
gilo?


tapi lain pulak caranya kalau the mixed-signals were from somebody..
somebody ehem ehem la kn..
hahahahaha..
(inikah yang dinamakan gatai? oh, tidak..)

ye lah..
kalo nak bagi signal, make sure it's clear okeh..
jangan tinggalkan tanda soal di hujung ya..
bikin pening aja..


men, sometimes, left the things unsaid..
thinking that we will know what to do..
hoi, i'm not a mind reader, okeh..
kalau aku antar signal ni kat engkau, baru tau..





huh!!


6 comments:

aiXat.MR said...

kena la ade tarik tali sikit..
baru ada thrill..
takkan nak dtg bgolek je mek..
haha~

~~DucKneSs~~ said...

huh..tapi membencikan la weh..


mmg lelaki susah utk bagi signal yg jujur ke?

pablo said...

lelaki juga punya rasa ego dan takut ditolak. kombinasi kedua-duanya menjadikan isyarat yang diberikan adakalanya kabur dan tak tentu hala tujuan. pun begitu, ada juga lelaki yang terlalu straightforward sampai "merimaskan" pasangannya.

bottom line, ask questions whenever you're in doubt of something, and make sure you ask the right question for the right answer :)

~~DucKneSs~~ said...

tarik tali akan cepat letih kan?


i'll keep ur nasihat in mind..akan ku tanya soalan2 itu untuk dapat ketenangan minda..

daisy.allie said...

ahahahhah... apakah??

siapalah yg dah tinggal ?? kat merata2 nih?? hahah~

~~DucKneSs~~ said...

hahhahah..
ini versi bengang dgn mixed signal from sumone i once admired..


tp sekarang mebi sudah ada letih utk melayan kerenahnya..

waktu tgh dok admire, semua yg dia buat nmpk charming..tp skrg, owh..agk merimaskan sbb terlalu emo..hahah