Tuesday, May 18, 2010

kaki yang terbelah

okeh, aku tengah busan skang ni..
jadi, boleh la aku nak story mory the morning glory pasal trip hari tu..


SINGAPORE

aku cita sket2 dah la..
busan lak nanti..
so, enjoy the pics..

hotel ni memang 5star, tapi amatlah kecik..bayangkan la, bilik tu cuma muat2 dengan katil tu ja..keliling katil tu ada la ruang untuk jalan sikit..huh..claustrophobic pon de gak nih..semayang pon cuma selesa kalo atas katil tu..

zoo ni dikatakan antara yang terbaik di dunia..bagi aku, okeh jugak la..cam sama ngan zoo tepeng ja..tapi, penariknya musti la incik hensem ni..bijak lak dia posing..sama naek ngan Shobet ni..


ni bukan kat zoo..kat UnderwaterWorld s'pore..main attraction dia ialah si ikan2 ni la..amat cumel..ada jugak show dari sealions..kawan aku cakap sama best ja dengan AquariaKLCC..no komen sebab aku xpenah pi Aquaria..tapi memang ultimate ah ketam gergasi ni..cam alien pon ada gak..ni bukan gambaq terbalik no..dia memang tengah kerabat (panjat) sambil lawan ngn kawan dia tu..

next stop ialah tempat yang wajib untuk pengunjung S'pore..Merlion la kan..kamera kawan aku ni memang cun ah..the night scenery was absolutely gojes.. kang aku mau beli kamera cmtu gak ah..

ini kat Sentosa..Log Ride Advanture memang amat best!! disyorkan oleh aku.. kalo wayang len, aku xjamin ah.. dan Song of The Sea yang best sebab tu pertunjukan air.. sebagai hantu air, aku memang minat semua2 show yang berkaitan air nih..sejuk je rasa.. thumbs up!!

    
dan ini destinasi wajib.. amat best bagi kaki wayang cam aku.. sebab every detail yang ada kat sana semua ada dalam filem2 dia.. enjoy sangat.. Madagascar, Shrek, Jurassic Park, The Mummy.. rasa cam dok dalam filem pon da gak..


so, sekianlah rumusan kali ini..
tapi, dari beratus2 gambar yang ditangkap dari keenam2 kamera tu, aku paling suka gambaq nih..
layan ja la noo..

aku berjaya peluk pak beruang..tengok pak beruang tu dah la..aku malas toi nak edit wat tutup muka..hahaha..layan aja..


ps~waktu dok sentosa, memang aku paham erti sebenar PERANTAU.. no surau at all.. so, semayang ja kat mana yang agak tersorok..first day tu, siap semayang depan pintu masuk pub lagi..mujur waktu siang..kalo malam, kompem kena tuju ngan botoi arak..



10 comments:

Cik Benang said...

Kalu kena tuju ngan botol arak, ko libas lah guna telekung.
Ala2 Kung Fu gittew...

Hurm... Sentosa ke.. Redang ke?

lil!es said...

wess...bestt tue melancong..nk ikut..huhu

~~DucKneSs~~ said...

~CB
ala, ken telekung aku nipis je..utk travel..xbest kot libas..kalo aku baling je kotak yg aku wt sejadah tu, okeh?

~Lili
memang amat best..jom..next trip, tganu..mau lawat umah kaksa yg dah direnovate..huwahhh

Cinta Madu said...

aah, betul! geram betul kat sentosa isand xde surau. tp nak bt mcm mana, sana bkn negara islam pun kan. eh, entah, main sebut je. haha. nasib baik masa pegi dulu tgh cuti.:)

alif zai mim ra said...

solat dkt depan pub? menarik!

~~DucKneSs~~ said...

~cinta madu..
welkam..heheh..baru dtg kan ni?sila2 la singgah lagi yek..

tu la kn..at lis wat la bilik kecik..bukan suh wat masjid pon..even bilik emejensi pon jd la..

~~DucKneSs~~ said...

~alif zai mim ra
tu la kan..tu xtengok pic dia lagi..kalo tengok pic, tempat tu cm berantu pon de gak..seram..hahah

lil!es said...

oWhh..ksa renovate umah ker??
ksa ada nak wat majlis ape2 kerr?hehe

MagnusCaleb said...

wah berjalan ke sungai-pore

~~DucKneSs~~ said...

~lili
yup..renovate pelan2..kalo mo tau psl event, kna tnya tuan bdn la..aku pon tatau sangat..


~magnus
hahaha..yup..minggu nih cameron..ayuh..