Friday, June 4, 2010

calling 999

semalam memang bersejarah..
ingatkan dapat bergumbira sambil menonton orang present di conferens..
bab bergumbira tu memang berjaya la..


membuat onar di pantai..
tonton sunset nan indah..
ronda2 Feringghi Night Market..
heppi sungguh..



but things went bad latter that day..
my panic button blares loudly..
jantung cam ada kat telinga..
mau mintak tolong kat sapa kalo something bad happens to you?


let me explain the details to you..

situasi: dalam bilik.
sunyi.. yang kedengaran cuma dengkuran kawan2 aku dah sedia berlayar.. letih betoi kalau mencuci mata dengan poket yang kosong di night market tu.. kena kontrol nafsu bersoping baek punya..kalo x, posa la hang sampai gaji masuk lagi 2 minggu..


aku pon dah lip lap lip lap.. dah dekat nak tarik sauh, layar pon dah tebaq.. tapi tiba2 aku xjadi belayar..cancel teruih..bunyi bising lelaki di luar bilik memang potong stim..cuak sket dah..tapi aku menten cool..lama gak depa dok sembang depan bilik kami.. 

tiba2 aku dengaq depa try bukak pintu bilik kami..apalagi, siren kat otak aku terus bunyi cam siren tsunami yang ada kat tepi pantai tu..


GEDEGUNG!!!
GEDEGANG!!!
depa try tolak pintu kami..
mungkin tolak tu cam sopan sangat..
actually depa rempuh pintu kami..



tangan aku dah ketaq..mujur ada kawan aku pon terjaga jugak..masing2 cuak..seryess wehh..aku xpenah alami situasi ni..ala2 cita Panic Room pon ada gak..kalo hangpa ada kat tempat aku, apa hangpa buat?


'BUKAK LA.. HAHHAHAHA'


GEDEGANG!!

kawan aku terus tepon 999..
kat luaq, memang lagi meriah.. cam 3 4 orang lelaki kat luar.. otak aku dah 'hang'.. ia memang amat kreatif reka benda2 buruk lam otak.. jahat sungguh..
waktu tu, semua dalam bilik tu memang dah terjaga, n cuak gila2..
semua dok kerumun kat penjuru bilik yang paling hujung dari pintu..


lepas 5 minit, depa yang kat luaq tu dah diam.. tapi polis xsampai2 lagi..
(as usual la kan.. xkan peminat cita industan cam aku xtau lak yang pulis hanya mai pas orang jahat dah lari? so typical kan?)


dan bila polis datang, baru aku n ayong berani keluar.. it was obvious that someone was trying to break into our room but the police cant do a thing.. the only advice was, 

'tak dak papa aih.. pi tidoq.. jangan dok takut2..'
n depa mintak diri untuk balik


what the fish!!! 

aku waktu tu memang dah bergenang.. how can they say that.. i know i wont be able to sleep..kalau la orang gila tu mai mengamok lagi depan pintu tu, xka kenduri nanti?!! tara nak tepon polis laen, nak tunggu depa mai, mau la kenduri tu habis dengan jayanya dulu.. gilak!! (kan aku dah cakap otak aku kreatif)


aku ngan ayong masuk balik dalam bilik.. semua terpaku.. dekat 5 minit gak kami terdiam.. yang aku tau, aku akan berjaga malam tu.. xdak nak buleh tidoq dah pas tu.. after some time, pakcik polis tu tepon balik.. dia cakap bilik sebelah kami tu mengaku depa yang wat havoc tadi.. 2 couples from KL and Melaka.. kapel? xdak aku dengar pon sora pompuan.. xkan kapel gay kot..


alasan untuk kelakuan depa tadi:
ingat pintu kami tu toilet..


bodoh paaa!!!! otak tadak???!!! tau pon takut, dah tu mula la reka alasan orang2 brainless.. bodoh!! haihh..aku tatau nak maki pa lagi kat depa tu..


yang lagi pelik, depa ada hati nak rebel dengan tindakan kami panggil polis tu..dok bukak tutup pintu bilik depa n cakap kuat2.. F U la.. ada aku kesah??!! tapi, aku still tak berjaya sambung tido walopon muzik2 iringan dengkuran kawan2 aku makin kuat.. lampu pon aku xbagi depa tutup.. biaq pi ah.. tidoq la hangpa dalam cerah..




ps~ hari ni tenaga amat kurang.. malam ni kena kaver tidoq baek punya.. dan aku xkan sewa bilik yang merepek2 semata2 nak save duet Supervisor aku.. NEVER!! i've learn my lesson..











11 comments:

HangLiJo said...

weyh, scary gila!
& cap ayam nya jiran sebelah tu..pintu toilet pon x kenai ka? pakcik2 polis tu pon sama gak..adehh!

lil!es said...

haha..cam lawak jer x knl pntu toilet...sib baekk ko xde ape2...syukur...

Cik Benang said...

Dahsyat sungguh! U ols, take care taw.
Tapi x pe, u ols kan pemilik black belt silambam.

nadcapulet said...

huhu.
scary okay
macam zaman sekolah dulu pulak
" penceroboh~~~"
Take care babe!

~~DucKneSs~~ said...

~lijo n lily
tu la kan? bg alasan cm otak udang jek.. chett sungguh..

~cik benang
tu la kan? aku memang dah terpikir yang kalo derang berjaya masuk, aku tendang je bahagia sensitip..hahha..kalo aim xlari ah..

~nadu
hahha..gilak!!!IKM tu memang jahat weh..ngeri siot wktu tuh..hahhaha

daisy.allie said...

kite pnh alami something similar to that.
my fren and i was in a room at the hotel, and kwn yg laen bilik sebelah. then tibe2 ade husband n wife gadoh2 kat luar bilik.. perghhh dah mcm cite seniman bujang lapok.. then kwn i bilik sebelah kol our room and said *DA mesti ngah kejong takot kan... hahahahah*

bongok!!! (cme aku je tkt, org laen relax je...)

~~DucKneSs~~ said...

hahhaha..tu la kan?bila kita ada kt tempat yang tak familiar, small things look obviously huge for us..

alif zai mim ra said...

seram~~~ @_@

~~DucKneSs~~ said...

hahhaha..pengajaran tu..jangan sep sangat duet..sewa je hotel mahal sikit, janji selamat.. :)

shade said...

mungkinkah korang pakai penyegar udara yg sama brand dgn yg makcik cleaner kt bilik korg tuh??check balik!hahhahahah~

ps:sila amik berat ttg diri anda dgn lebih berat.

~~DucKneSs~~ said...

hahhaha..tu la kan?pengajaran betol..huhuhu