Wednesday, June 30, 2010

wormy :: My Sister's Keeper


kisah tentang Anna yang dilahirkan sebagai stor organ untuk Kate. pengorbanan seorang adik demi menyambung hayat kakaknya.. tapi satu hari, Anna buat keputusan untuk tak nak tolong Kate dah.. siap upah lawyer untuk lawan kat court.. at first, aku rasa pelik kenapa Anna nak buat camtu,zalim ka dia tu? awat dia dah xmau tolong Kate? tapi, bila continue reading, aku paham keadaan dia.. pastu aku pelik pulak kat mak dia, Sara, kenapa buat camtu? Kenapa dia sanggup gunakan Anna sampai macam tu? n as usual, bila aku teruskan pembacaan, aku paham jugak perasaan Sara.. 


plot cerita dia memang menarik, unique and unexpected..


Last2, kesimpulan yang aku buat ialah, 
dalam hidup ni, tak ada pilihan yang betul atau salah.. 
semuanya bergantung pada pemikiran setiap orang..
kalau kita yakin apa yang kita buat tu dah betul, tapi bagi orang laen, kita salah..
masing2 dengan pendapat dan cara pandangan yang berbeza..
namun, bagi aku, cukuplah dengan niat dan usaha kita untuk melakukan ia sebagai kebaikan..


aku syorkan sapa2 yang minat baca cerita tentang family ni, bacalah yek..memang gaya penulisan Picoult amat best.. full of life.. dan cerita ni sebenarnya dah ditayangkan di wayang pilem omputeh..bulan Jun2009 lagi, tapi kat sini idaknye keluar lagi.. cant wait to see the film though..

ps~ next in line ialah buku 'The Memory Keeper's Daughter' by Kim Edwards. aku dapat rasa good vibe from this book..heheh.. any other book suggestion?

10 comments:

shade said...

suke2. nak beli gak r...mcm menarik! wah bace cite keluarga ...bila hg nk bkeluarga nih!!huhuh BMW!!

Benang Emas said...

Nak beli DVD dia je lah nanti. huhuhu... *mode malas membaca

~~DucKneSs~~ said...

~kak shade

cite keluarga lagi best dari cite cinta..seryes..hahha..oleh itu, tgk2 lah selalu channel Hallmark..enjoy tuh..

yup..BMW..hehehe..

~~DucKneSs~~ said...

~CB

ala CB nih..jangan asek baca jurnal je.. santai2 kan minda tu.. hahah.. meh i tlg baca utk u.. hehhe

btw, mo pinjam buku PS i lap u, buleh?

nad capulet said...

Hehe
Aku tak baca lagi buku ni
Tapi aku tau yang dia ada movie

Btw , try baca nineteen minutes by Jodie . Best jugak.

=)

Hamzah Ian said...

ptt la awek aku suh beli novel ni ari tu.. best rupenye.. haha.. last2 aku tak beli pon.. haha..

~~DucKneSs~~ said...

Naddu

baek!!!!da ada pdf copy dah..tp better beli buku dia kan?baru feel lebey..tmbah2 bila ada yg dah promot..kne beli nih..

~~DucKneSs~~ said...

Hamzah

welkam to my house..jemput2 le datang lagi..

hahhaha..amat bertuah la korang nak baca buku2 cmni..tgk pilem dia sudah la.. :)

eamy said...

The Memory Keeper's Daughter
pun aku baca separuh jalan
xbest!

~~DucKneSs~~ said...

hahhahah..baru start sket je nih..tp story line dia cm slow jek..masto, yg ni pon dh de pilem tu weh..