Thursday, July 22, 2010

magnetic pictures

sini aku nak kongsi gambar2 yang aku rasa best untuk dikongsi..
best bukan sebab aku cun dalam tu..
hell no..
tapi gambar2 kenangan best aku..

kalo korang rasa xbest,
feel free to skip if not interested ya..



gambar wajib aku..kalo ada yang sumbat2 muka nih, kompem aku akn amik..elejik..waktu ni je lah kita leh jadi shape-shifter..


ni bukan bopren aku keh.. dia ni spesis yang susah nak bergambar.. untung woo kalo trip jenjalan bawak dia, dia la yg jadi kameraman.. owh, lagi satu, dia pesan, kalo ada amoi2 ato awek2 cun nak berkenalan ngan dia,  tolong bg no tepon dia.. berminat?


depan smoke house, cameron.. nothing spesel with dis pic, cuma suka every expression makhluk2 dalam gambar nih..


musim demam bunga, after cameron trip.. ini work desk aku.. sute sungguh roses ni..tapi kalu tulip, musti lagi cun.. owh tulips..


ni waktu kat Sentosa Island.. takde surau kat sana weh..so, kami berjaya spot kawasan yang sunyi di pagi hari.. guess where? kami di laluan masuk ke bar.. that's why siang sunyi jek.. kalo mlm, kompem kena tuju botol arak..


1st ever school reunion yang aku attend.. walopon kuantiti yang hadir tu sikit ja, tapi kualiti dia, memang ummphhh!!


ya anak2 murid.. ini gamat kering yek.. gamat ni memang berkhasiat.. oleh itu, cuba tengok betul2 harga dia.. aunty tu tulis nombor satu lima kosong kosong.. bukan lima belas ye anak2.. jangan tersalah macam cikgu.. itu sa=ribu, lima=ratus, kosong=puluh, kosong=sa.. sila percaya..


this pic was taken near Semporna.. rain clouds was doing their job.. amat cantik kan? SubhanALLAH..


another pic from Semporna.. kalau tak salah, derang ni dayak laut.. satu femli agaknya nih.. kompem sejak baby lagi dah reti berenang nih.. dah nama hidup di dalam bot.. kalau derang ke darat pon cuma untuk dapatkan barang2 cam gula, biskut, etc.


my fav nasik kandar spot, ever!! tempat ni adalah heaven untuk melayan kemaruk nasik kandar aku.. u can see for yourself, kandar=usung.. yang kayu tu adalah 'kandar'.. derang berjalan dari tempat memasak (rumah dekat dengan kedai tu) bawak lauk2 baru.. tapi kedai ni cuma bukak waktu pagi.. kalau datang pukol 11, dah tutup.. 


waktu Abah rajin bawak kami pi soping kat Betong, Siam.. passpot mahal ni, mana nak dapat gambar2 camni dah skang ni.. hahhaha.. sila kesiankan adik aku tu..cam kena paksa amik gambar ja.. sekarang ni muka cam nak makan orang ja (sila rujuk gmbar berdua aku tu)..



aktiviti paling best yang penah aku join waktu u dulu.. aktiviti latihan survival di Tasik Kenyir.. game selut ni dinamakan Lord of the Ring.. sapa yang terkeluar dari petak pertempuran tu dikira mati.. sampai satu tahap, ada yang tenggelam sampai ke pinggang.. usahasama 10 orang selama setengah jam, baru berjaya dia melepaskan diri..





sekian saja persembahan bergambar dari aku..
makasih..

9 comments:

Benang Emas said...

The bestest of the best!

alif zai mim ra said...

gambar last itu.... sungguh hua~~~ besto!!! O_O

~~DucKneSs~~ said...

CB
setuju..best of the best..tp aku teringin nk letak gambar lala masak pedas jugak..*kemaruk masih ada

azmar
best kan? dekat je tu ngn kamu..sila la pergi bersama kawan2..tapi dengar katanya, taun lepas tempat tu dah kering kontang..

alif zai mim ra said...

kalau dah kering, macane nak main selut? huhu..

oh lupa nak bagitau, gambar solat kt depan bar tu memang superb la~~ kagum jap.. O_O

tHe anIMateD bIJaN said...

aktiviti tayang bontot tu kt atas tu. hahaa~
gangguan sexual tu =p

Alice Capulet said...

babe
pix awan2 sangat cantekkk!!
Waa..banyaknya pix hg..
;)

~~DucKneSs~~ said...

azmar..
i tot that u'd comment on that..hahha..

bijan..
kamu tu, xtunjuk pape pon, sudah gangguan..otak kreatif amat..hehe

naddu..
aku pon suka tgk awn tu..hahha..nmpk memang tgh sarat kan?
ps~byk pic sbb byk jenjalan taun ni, pdhal baru bln 7..haishh..mau xkering poket nih..

alif zai mim ra said...

haha.. terlupe nak komen pasal tu. boleh x? eheheh

~~DucKneSs~~ said...

azmar
no poblem..hahah..tau kamu akan perasan itu semua..hehehhe