Tuesday, July 13, 2010

Predator's Mum

'haish..geram nih..'
'awatnya ma?'
'kawan mama kat wad tuuuuuu.. tit tit tit tiiittt tit tit..' sambil tekan2 tgn seolah2 tengok jam.
'awat pulak ni?'
'nk BOM depa'
'aaa?' clueless.
'predator' bergaya ganaz sambil angkat2 kening.

xpaham? ~ kalau korang penah tengok cite Predator tu, u'll know that predator ada bom kat tgn dia. ala2 suicide bomber. yang tongkoi kat tangan dia tu, bom la tuh.


**********************************************************

balik tempoh hari, dengar cerita mama bergaduh dengan kawan wad. hahaha. kompem aku xpecaya. mama mana penah marah orang. she's one of the keeper. yang pendam aja kalau ada apa2 yang mama xsuka. dari dulu. orang kata itu Orang Volcano, sebab sekali dia meletup, xdak sapa yang akan terselamat. 


tapi, agaknya untuk kali ni, she's had enough kot. meletop mamaku dengan kata makian. aku memang betul2 kagum. mama memang suka maki2, tapi itu untuk melawak. she never meant it, and she never use any of the words when she's angry. tapi, rasanya button merah tu kawan dia dah tekan.


 so, please prepare to evacuate. hahha. 

mama bukan orang yang cepat marah. mama jenis yang slumber. tapi bila budak pompuan yang baru 2 taun masuk kerja dah pandai marah2 mama for things that she did not do, berkali2 pulak tu. Dante's Peak la. aku pulak 'Bravo'kan mama. ye lah, aku ni bertentangan sepenuhnya dengan mama. if something is not right, i'll just tell them to their face. with respect la kan. aku maseh kaya dengan tatasusila. but when she actually spit fire on her so-called-co-worker, huwaaaahhh, i'm speechless, yet i'm proud. 



pls, frens, when u r in ur working world, tolong la hormat pada mereka yang seusia ayahanda dan bonda kita. even if they did wrong, just tell them nicely. u dont have to yell at them. their ears are still capable to hear u. masih belum tuli. 

4 comments:

tHe anIMateD bIJaN said...

boleh aku komen? tp agak buyers (betul eh eja?) la.

*tgaru2 kepala*

em..

perempuan.
hadey.

ada yg rasa diri dia begitu besar sket mmg slalu jd camtu. sila faham di situ. yg rasa diri dia besar je ye =p

~~DucKneSs~~ said...

ha'ah kan..aku pon perasan cmtu..

woman, but not all, berkecenderungan untuk lupa bumi yang dipijak kan..hmmm..slalunya org2 cmtu kita leh detect dr awal..i think i can distinguish them by now..

Shuhada Shah said...

Hey where have you been?
Haha, Tengok juga Predator. Awesome kan. Entri yang comel
=)

~~DucKneSs~~ said...

i'm always here..slalu je baca u punya entri..loved it very much..