Monday, July 5, 2010

wormy :: a thousand splendid suns


sekarang ni demam baca novel.. orang laen dok kalut demam bola, aku dok berkurung dalam bilik.. dok layan buku.. hahhaha.. sungguh ulat buku aku nih..

novel kali ni aku ishtihar tak best..
walopon banyak review best dengan penulis ni, tapi amatlah bukan taste aku..
memang aku xsuka cita2 perang nih.. tensi amat weh..
haih.. tiga hari berturut2 aku mimpi berperang..
gilak!!!!!!!
kompem xbest langsung..


tapi tu review aku la, sebagai seorang pencinta kedamaian.. ececceehh..

kisah tentang Mariam dan Laila.. berlainan generasi tapi bila sampai satu masa, mereka ni jadi kawan yang amat karib.. 

Mariam punya kisah hidup, dari mula sampai last, sedey ja.. bak kata pepatah, 'Sudah jatuh, ditimpa tangga.' tapi aku up sikit pepatah nih.. Mariam punya naseb bak jatuh, pastu ditimpa tangga, pastu, dinding roboh atas tangga tuh dan kereta lalu lalang pulak atas dinding tu.. eh, ubah..ubah.. bukan kereta ya, treler 18 tayar lalu lalang.. hmmm..baru seswai.. walopon bagi Mariam tu, ending hidup dia best, tapi, huih... realitinya memang tetap xbest.. aku xmau bagitau camtu kat Mariam, sebab biaq la dia think positif.. dah nak mati dah.. 

Laila pulak ada la sedeh gumbiranya hidup dia.. agak 'normal' la untuk orang masa perang kot.. aku agak2 ja la..  mana la aku nak tau.. hahaha.. hidup dia versi Mariam la jugak sejak berjumpa Mariam.. jadi beg tinju husband derang.. kesian.. haih..

walopon ending cita buleh dikatakan happy la kot.. hmmm.. happy? aku xdapat cari perkataan yang seswai la.. happy yang sadis.. yupp.. tepat.. memang rasa xtenang baca buku ni.. penceritaan dia terlalu detail sampai rasa letih baca weh.. seryes wehh.. letih.. 

2 comments:

eamy said...

aku tak habis pun baca buku ni
dia tumpang glemer The Kite Runner jek pun, dang!

~~DucKneSs~~ said...

yup.. aku pon pulun la baca sebab Kita Runner tu fofuler smpe dah wt pilem.. tp, last2 skali, aku cuma dapat hadiah percuma= mimpi ngeri wktu perang selama 3 hari berturut2..