Thursday, August 26, 2010

Near, Nearer, Nearest

late last night ada Sarjan Hassan kan?
so, did you watch it?
i only remember the scene in ladang getah je..
but then, i can barely recall what actually happen there..



+ pengakuan = aku tak penah tengok cita tu +
asal tengok je, musti tertido half way through..



i just wanna ask you to join 'Kibarkan Jalur Gemilang'..
mohh le..
boh gambaq pon jadi la..
tengok tepi nih ------->
comel kan?




so, do help urself..
just post a pic of our beloved Jalur Gemilang..



MENDEKA!!!! MENDEKA!!!!

Wednesday, August 25, 2010

song of my mind

A Beautiful Lie Video by 30 Seconds to Mars - MySpace Video



lagu ni memang top of the list ah..
saja nak noh kat sini..
enjoy la yek..

Friday, August 20, 2010

Pemilik kaki untuk syurgaku


Hah, ni la Mama.. dah banyak cita yang aku kesahkan dalam entri2 aku tapi tak tunjuk tuan punya badan muka pon.. sila hargai gambaq ni no.. sikit punya lama aku pujok Mama suh senyum kat kemra henpon ni.. setengah jam tuh.. siap kakak aku tolong pegang pala lagi.. nak wat camna.. Mamaku ni xsuka mik gambaq.. takmo kontrobesi kunon..




Ok, sebenarnya nak cita pasai kenangan yang paling memalukan jadi kat aku, di sumbangkan oleh Mama.. nak masuk peraduan nih.. hangpa penah tengok dak video bebelan nasihat sorang mak buat anaknya? lawak weh.. mujoq Mama   tak reti sangat bab multimedia nih, nak mik gambaq pon payah.. kalo tak, aku masuk dua kali pertandingan nih..



imej ehsan Google


rupa2nya tu adalah kempen baru untuk promot Alliance You:nique Prepaid Cards. cam best kan? untuk student cam aku ni, aku tengok kad ni cam berpotensi menolong aku berjimat cermat.. eceeehh.. untuk maklumat lanjut, sila klik link kat atas tuh..comel sangat dia punya page weh.. kalo lah aku leh wat blog aku cmtu punya changgeh kan best..




kisah aku camnih..








Waktu tu, aku kecik lagi.. tak taska lagi.. dalam umoq 5 taun kot.. aku ngan kakak aku suka mandi sama2 dalam bilik ayaq.. sekali mandi, memang la berjanggut sapa yang tunggu turn kat luaq tuh.. kakak aku akan nyanyi kuat2 (hobi dia la tuh), aku lak dok memancing ikan magnet.. hangpa penah main dak?


buat orang2 yang taktau game tu gumana, meh aku cita.. joran kecik dia tu ada magnet kecik kat ujong.. magnet tu kira cam mata kail dia la.. dalam mulut ikan2 tu ada besi kecik, so bila kena magnet tu, melekat la.. kira cam aku ngail (memancing) la jugak kan.. ikan2 dia tu ada dalam bekas seniri.. takyah dok rendam lam ayaq.. tapi disebabkan aku ni terlebih feeling, aktiviti ngail ni kena la wat dekat2 ayaq a.k.a. bilik ayaq.. baru aura naek.. lojik? kihkih..


Mama ni pulak, as usual, dengki tengok anak2 mandi lama2.. padahai dia yang kejaq kami turun pokok ceri depan umah tu, suh mandi.. tup2, takdan nak puaih mandi, dah dok kejan kami suh mandi cepat2.. kami, as rebel, tak dengaq langsung bebelan Mama.. dok maen ayaq lagu tu jugak la.. kakak aku tu siap tanya aku nak request lagu pa lagi.. kakak aku memang tiptop rebel dia.. dia la yang ajaq aku.. kalo ikut aku yang to’at (baca = taat) nih, Ma panggil sekali ja, aku dah kuaq.. ececeee.. aku pulak, ngail bapa round pon aku dah tak ingat.. banyak gak hasil dia..


Meh sini aku cita situasi kat luaq pulak.. Mama dok cucuk Abah suh pekena kami.. Ma suh Abah mik kamera, nak ambik bukti untuk tunjuk kat kami bila dah besaq yang kami nih suka mandi lama2.. tanduk sungguh Mama nih.. padan la aku punya tanduk laa nih sama besaq.. huahaha..



Tetiba Abah jerit, suh kuaq laa ni jugak.. kalo dak, Abah rempuh masuk pastu mik gambaq kami.. chett sungguh.. memang la Abah garang, tapi kami takwat salah, so, kami ignore jugak amaran Abah.. memang saja cari pasai kan?

Tiba2..



Gedegang!!!!!!


Abah rempuh masuk lam bilik ayaq.. tak la rempuh sebenarnya, Abah tolak ja, sebab pintu tak kunci.. mana buleh kunci weh.. budak2 lagi waktu tuh.. takut jadi papa (apa2), Mama tak bagi kunci.. tapi disebabkan Abah masuk secara PATI (tanpa izin), so, dikira merempoh la kan.. 


dan dengan kamera kat tangan!! 


Hadoihh, memang suasana waktu panik takdak dah (baca = teramat).. kakak aku dandan cari kaver belakang pintu.. bila aku nak masuk nyorok skali, dia tolak aku.. sebab dah tak muat.. tak aci!! Tak aci!! Dahtu, aku nak wat pa lagi? aku tengok kiri kanan, nak selit masuk celah mana pulak ni..


Klik!!!!!


Aku waktu tu dok tengah2 bilik ayaq.. 


imej ehsan Google

sila la anggap aku berkeadaan demikian waktu dalam gambaq.. pls.. ayu gitu..










tapi sebenarnya..




imej ehsan Google


cam anak toyon (baca = toyol).. dah la waktu tu aku dok mengadap kamera.. memang takleh nak kaver langsung weh.. seketoi seketoi muka aku.. huwahhh.. maka terjadilah gambar lucah pertama aku.. malu weh.. maluuuu.. memang la kecik2 banyak ja gambar togey tu, tapi ni aku dah dikira anak gadis dah weh.. siot ja.. dan tanpa rasa bersalah, Pakatan PaMa pi cuci gambaq tu dan masukkan dalam album gambaq.. aihhh.. tu dah dikira stok nak gelakkan aku sampai tua.. mujur la aku dapat idea baek punya.. aku volunteer untuk susun balik gambaq lama boh dalam album baru yang lebih tinggi tahap organisasinya.. dan seperti yang aku rancangkan, aku dah nyuruk gambaq bertuah tu di tempat yang paling takleh dibajet.. so, sekarang aku dah selamatkan diri dari wujudnya bahan bukti..








tapi.........................
















mulut dan memori memang takleh nak padam no..







Mama, awat la dok penaya pjah lagu tu.. Malu!!!

tapi papa pon yang jadik, Pjah tetap sayang Mama.. muahh.. lap yu bebeh..





Ps~ aku tak musnahkan pon gambaq tu.. sayang jugak weh.. cuma nyuruk ja..

Wednesday, August 18, 2010

my perfect life

hmmm..
kali ni aku nak berangan..
selalu dalam otak ja, xpenah dok gambaq betoi2..
nihh, aku nk boh gambaq seketoi seketoi..
biaq laju sket aku wat kija..
susah wooooo nak capai..
so, kena kija lebeh extra extra la..




meh sini aku detailkan penerangan tentang gambaq2 nih..

1) kereta idaman


ini BMW 5 series..mata dia hensem sungguh weh..lobang idong pon macho ja..sila perati no plet keta tu noh.. PJH176 tuh.. wana kelabu gelap+silver2 sket..aku tak tau nama pa warna tu, tapi yang sure, aku amat berkenan..kalo tengok keta ni waktu malam, uihhhhhhhh..cuba tengok mata dia, siap kening mahai tu..ziana zain pon kalah..aku memang suka cuci mata di jalan raya..tenang jiwa bila nmpak mata dia yang tajam tuh..* leleh



aku bayangkan aku yang bawak keta nih.. huishhhhhhhhhh..memang superb tiptop de vassss..waktu ni xdak la nak bawak 80km sejam..*dengan Cik PuDU buleh la 80, kalo tekan minyak banyak sangat aku takut dia hot..so, steady cik kekora.. nih, kalo bawak Incik Lobang Idong, dok ralit tekan minyak, sampai umah dalam masa setengah jam ja.. ekon pon kuat ja.. hahaha.. i'm in heaven..


************************

2) Mr Hubby


gambaq kiri tu waktu dok jenjalan animun/casual ngan aku..smart sungguh.. yang gambaq kiri pulak tu waktu official..mau la aku kunci dia dok lam umah..xleh kuaq..jeles weh..musti juling mata orang keliling usha laki aku tu..heheheh..walopon aku bangga, tp aku rasa jeles tu lagi hebat..


btw, nama dia nih Mr Daniel Sunjata..so hensem mehh.. for the time being, ini crush aku..untuk penerangan lebih lanjut, sila tenung muka dia dan anda akan paham.. *ayat itu bukan untuk si jejaka ya..cuma untuk si gadis manis..


**************************

3) Mrs Hunny

Mrs Hunny tu adalah aku la.. jangan la lambat pikap sangat.. xcool langsung weh..

yup..Sandy memang idola aku..lakonan dia amat cumel..macam aku..kalolah aku dapat body cam Sandy, huihh, memang hidup aku xde cacat cela ah.. n perangai dia yang cool+tak ayu amat berkenan di hati aku..marbeles..kalo xdapat bi-em-bebeyu, aku leh usahakan cari sugardaddy untuk dapatkan jugak Incik Lobang Idong..nothing is impossible when i'm Sandy..


*********************************

and last but not least, in my perrrfect life, musti la ada ini:

4) cute baby/babies



hahahhaha..ini amat amat amat amat amat lambat lagi yek..kompem..cuma dalam list tu nanti ada la..sapa yang xmo anak weh..


untuk komen yang lebih lanjut, aku xleh nak bagi sebab watak ni pon baru jek muncul dalam dunia idaman aku.. hahha.. 






so, tu lah my dream life.. keta hensom, hubby hensom, aku hensom, n baby hensom.. baru matching.. tak pa.. walopon jauh, ni lah yang naekkan semangat aku..


PIJAH, GANBATTE NE!!!!!
PIJAH, CAYOK2!!!!!

Monday, August 9, 2010

penangan kaki halimunan

dalam hidup, memang kita akan bertemu dengan ramai orang.. orang yang akan membuka mata kita.. orang yang akan menendang montot kita supaya kita boleh tersedar dan mula memandang ke kiri dan ke kanan.. kalo tendangan dia power, mungkin kita akan berupaya memandang ke bawah dan ke atas jugak..


waktu aku zaman u dulu, aku mengaku aku masih selamat dalam dunia aku yang kecik tu.. walopon aku dikategorikan sebagai seorang yang amik tau pasal dunia sekeliling, tapi bila dipikir balik, apa yang aku tau tu, aku cuma anggap sebagai fakta.. fakta yang tak akan relate dengan hidup aku.. fakta yang boleh senangkan hati aku bila tau pasal dunia sekeliling.. tapi bukan untuk mengajar aku erti hidup..


tapi sekarang ni, aku bagai disepak oleh kaki halimunan.. terimakasih wahai kaki halimunan.. sekarang aku boleh menoleh kiri dan kanan.. dah sedang bertatih melihat ke bawah dan ke atas..


dulu, rasanya seperti hidup ini panjang lagi.. banyak lagi masa untuk berubah.. sekarang, bila lihat ke kiri, sudah ramai kawan2 yang sakit pelbagai.. lihat ke kanan, ramai juga yang sudah beranak pinak.. dan aku? aku masih seperti budak2.. masih dalam permainan jengket2.. masih dengan congkak kayu.. masih dengan angan2 rumah dari coklat Cadbury perasa blackforest.. hahah..


sekarang aku di mana tanya kamu.. aku juga bertanya sedemikian pada diriku.. jawapan ikhlasku: aku di alam nyata, tapi kekadang mimpi rumah coklat itu datang di alam nyata juga.. selang seli.. mungkin ada hikmahnya di situ.. supaya aku lebih serius tapi masih bergumbira..


kepada kamu kamu yang inginkan a kick start.. sila bayar $1 kepada si budak ini.. 






YA RABB, hambamu yang hina ini memohon kepadaMu. Janganlah Kau tinggalkan kami tanpa cahayaMu, sesungguhnya mata dan hati kami masih buta. Tabahkanlah hati2 kami yang telah Kau uji semoga kami dapat berlari dengan lurus ke arahMu. Dan sihatkanlah kami seada yang mungkin supaya kami berupaya berubah menjadi pendamping golongan yang setia di sisiMu. aminnn

Monday, August 2, 2010

b*tching her

Call me emo..
Call me too sensitive..
I don’t even care what you call me..
Really, I don’t..


I just don’t get it..
Why a girl flirt furiously with anybody that came close to her life..
Kawan aku penah cakap, ‘Janji ada insang, dah dikira ikan..’
Any.. I really mean any..
Bopren orang, tunang orang, even suami orang..
She just didn’t care..
She’ll flirt with them sampai penah kena marah dengan si tunang (lelaki) sebab asyik call..
And she didn’t even back off..
Still in furious swing of flirting..


And here I want to state it outloud..
she already have a boyfriend of 4 years..
*but some of my friends argue about his real existence in her life..


Apa2pun, aku memang cepat hangin ngan perangai pompuan nih..
Penah satu hari dia jenjalan ngan aku kat soping complex,
Dan dia nampak sorang husband holding his newborn baby..
Dan terus dia ikut si husband ni for almost half an hour..


Weh, pesal la ko suka sangat kat laki orang ni?
Sebab aku suka tengok. Berkarisma. The type I LOVE.
Hampir semua lelaki buleh transform jadi camtu bila dah kawen.. it comes with the responsibility..
Aku tak mau.. nak yang dah siap pakej..
Dahtu, hang nak amik laki orang ka?
*senyum

Ps~aku memang cepat hangin ngan dia.. awat la nih maken banyak makhluk asing bertempek lam hidup aku ah? I need space for normality!!!!!