Friday, August 20, 2010

Pemilik kaki untuk syurgaku


Hah, ni la Mama.. dah banyak cita yang aku kesahkan dalam entri2 aku tapi tak tunjuk tuan punya badan muka pon.. sila hargai gambaq ni no.. sikit punya lama aku pujok Mama suh senyum kat kemra henpon ni.. setengah jam tuh.. siap kakak aku tolong pegang pala lagi.. nak wat camna.. Mamaku ni xsuka mik gambaq.. takmo kontrobesi kunon..




Ok, sebenarnya nak cita pasai kenangan yang paling memalukan jadi kat aku, di sumbangkan oleh Mama.. nak masuk peraduan nih.. hangpa penah tengok dak video bebelan nasihat sorang mak buat anaknya? lawak weh.. mujoq Mama   tak reti sangat bab multimedia nih, nak mik gambaq pon payah.. kalo tak, aku masuk dua kali pertandingan nih..



imej ehsan Google


rupa2nya tu adalah kempen baru untuk promot Alliance You:nique Prepaid Cards. cam best kan? untuk student cam aku ni, aku tengok kad ni cam berpotensi menolong aku berjimat cermat.. eceeehh.. untuk maklumat lanjut, sila klik link kat atas tuh..comel sangat dia punya page weh.. kalo lah aku leh wat blog aku cmtu punya changgeh kan best..




kisah aku camnih..








Waktu tu, aku kecik lagi.. tak taska lagi.. dalam umoq 5 taun kot.. aku ngan kakak aku suka mandi sama2 dalam bilik ayaq.. sekali mandi, memang la berjanggut sapa yang tunggu turn kat luaq tuh.. kakak aku akan nyanyi kuat2 (hobi dia la tuh), aku lak dok memancing ikan magnet.. hangpa penah main dak?


buat orang2 yang taktau game tu gumana, meh aku cita.. joran kecik dia tu ada magnet kecik kat ujong.. magnet tu kira cam mata kail dia la.. dalam mulut ikan2 tu ada besi kecik, so bila kena magnet tu, melekat la.. kira cam aku ngail (memancing) la jugak kan.. ikan2 dia tu ada dalam bekas seniri.. takyah dok rendam lam ayaq.. tapi disebabkan aku ni terlebih feeling, aktiviti ngail ni kena la wat dekat2 ayaq a.k.a. bilik ayaq.. baru aura naek.. lojik? kihkih..


Mama ni pulak, as usual, dengki tengok anak2 mandi lama2.. padahai dia yang kejaq kami turun pokok ceri depan umah tu, suh mandi.. tup2, takdan nak puaih mandi, dah dok kejan kami suh mandi cepat2.. kami, as rebel, tak dengaq langsung bebelan Mama.. dok maen ayaq lagu tu jugak la.. kakak aku tu siap tanya aku nak request lagu pa lagi.. kakak aku memang tiptop rebel dia.. dia la yang ajaq aku.. kalo ikut aku yang to’at (baca = taat) nih, Ma panggil sekali ja, aku dah kuaq.. ececeee.. aku pulak, ngail bapa round pon aku dah tak ingat.. banyak gak hasil dia..


Meh sini aku cita situasi kat luaq pulak.. Mama dok cucuk Abah suh pekena kami.. Ma suh Abah mik kamera, nak ambik bukti untuk tunjuk kat kami bila dah besaq yang kami nih suka mandi lama2.. tanduk sungguh Mama nih.. padan la aku punya tanduk laa nih sama besaq.. huahaha..



Tetiba Abah jerit, suh kuaq laa ni jugak.. kalo dak, Abah rempuh masuk pastu mik gambaq kami.. chett sungguh.. memang la Abah garang, tapi kami takwat salah, so, kami ignore jugak amaran Abah.. memang saja cari pasai kan?

Tiba2..



Gedegang!!!!!!


Abah rempuh masuk lam bilik ayaq.. tak la rempuh sebenarnya, Abah tolak ja, sebab pintu tak kunci.. mana buleh kunci weh.. budak2 lagi waktu tuh.. takut jadi papa (apa2), Mama tak bagi kunci.. tapi disebabkan Abah masuk secara PATI (tanpa izin), so, dikira merempoh la kan.. 


dan dengan kamera kat tangan!! 


Hadoihh, memang suasana waktu panik takdak dah (baca = teramat).. kakak aku dandan cari kaver belakang pintu.. bila aku nak masuk nyorok skali, dia tolak aku.. sebab dah tak muat.. tak aci!! Tak aci!! Dahtu, aku nak wat pa lagi? aku tengok kiri kanan, nak selit masuk celah mana pulak ni..


Klik!!!!!


Aku waktu tu dok tengah2 bilik ayaq.. 


imej ehsan Google

sila la anggap aku berkeadaan demikian waktu dalam gambaq.. pls.. ayu gitu..










tapi sebenarnya..




imej ehsan Google


cam anak toyon (baca = toyol).. dah la waktu tu aku dok mengadap kamera.. memang takleh nak kaver langsung weh.. seketoi seketoi muka aku.. huwahhh.. maka terjadilah gambar lucah pertama aku.. malu weh.. maluuuu.. memang la kecik2 banyak ja gambar togey tu, tapi ni aku dah dikira anak gadis dah weh.. siot ja.. dan tanpa rasa bersalah, Pakatan PaMa pi cuci gambaq tu dan masukkan dalam album gambaq.. aihhh.. tu dah dikira stok nak gelakkan aku sampai tua.. mujur la aku dapat idea baek punya.. aku volunteer untuk susun balik gambaq lama boh dalam album baru yang lebih tinggi tahap organisasinya.. dan seperti yang aku rancangkan, aku dah nyuruk gambaq bertuah tu di tempat yang paling takleh dibajet.. so, sekarang aku dah selamatkan diri dari wujudnya bahan bukti..








tapi.........................
















mulut dan memori memang takleh nak padam no..







Mama, awat la dok penaya pjah lagu tu.. Malu!!!

tapi papa pon yang jadik, Pjah tetap sayang Mama.. muahh.. lap yu bebeh..





Ps~ aku tak musnahkan pon gambaq tu.. sayang jugak weh.. cuma nyuruk ja..

10 comments:

ZaliHazali said...

makcik, mesti makcik buat dua copy kan...makcik letak dalam album, pastu biaq kawan2 dtg raya, tengok.haha

HangLiJo said...

weyh...awat x post kat cni..hahahahaha

~~DucKneSs~~ said...

amboih..laju kemain komen..

xdaknya..negatif dia dah ilg..takdak..dah pupus :p

~~DucKneSs~~ said...

lijo
takmo aku..mau kang pedofilia serang aku..chett..

RoZ said...

yang, comey gile mandi same2 ngn kakak sambil main mancing2 magnet.
tapi asal aku tak penah main pn??? :P hehehe

anyways i like the title.:)

~~DucKneSs~~ said...

hahhaha..aku membesar dekat pengkalan hulu, perak..so, dekat ngan siam..mebi tu mainan siam kot..hahaha..

ada van de kamp said...

lwk gila post ni. hahahaha. x brenti gelak. tringat dulu kecik2 mandi kolah best jgk. hehehe

~~DucKneSs~~ said...

~ada

gumbira bila dpt gumbirakan ati org len..thanks..wahh, mndi kolah pon best jugak..mndi sungai..mandi air tejun..bla bla..(suma aktiviti air mmg best)

Afie said...

MANA DA I NYANYI KUAT KUAT?U DAH SILAP FAKTA...ABAH SUH MANDI TUTP PINTU TAPI KITA MALAS..SO ABAH AMEKLA GAMBAQ...MANA DA I TOLAK U..BADAN CHUBBY U MANA MUAT CELAH PINTU...AHAHAHAHAHA....

~~DucKneSs~~ said...

uloh..dah tolak, xingat pulak..chet..dah jumpa eh page nih..kena nyuruk balik nih..huahahhahah..