Wednesday, September 29, 2010

the one i choose

Aku baru perasan aku rajen buat list. List tu, list ni. Cambes ja. Senang kot nak baca, dari karangan yang berjela2. aku ni bukannya reti sangat nak ngarang lelebey. Jadi, maka dengan ini, entri kali nip on aku wat dalam bentuk list (dengan sikit penerangan, kot2 la nak bagi jelas sket point2 aku tu).



Layankan aja..



Aku sebagai gadis yang matang amat suka tengok cita2 katun. When the worst come to worst, these cartoons can certainly brighten things up. So, untuk berkongsi dengan hangpa semua, ni aku wat list spesel tentang watak2 kegemaran aku.



Beauty and the Beast


All time favourite. Amat2 suka dengan Belle. Aku dapat bayangkan, kalo la Belle ni manusia betol, musti dia cam Sandra Bullock. Just perfect. Really love the whole cast. Dari lilin, sampai ke teapot, semua comel. Moral of this love story adalah Orang yang penyabar akan dapat yang terbaik.




Mulan


Aku sampai ingat dia punya dialog, words by words. She’s a very strong and independent girl. Tak kesah langsung dengan pe yang orang laen kata, as long as she knows she’s right. Mushu (si naga keding) tu memang lawak. Eddie Murphy la katakan.




Madagascar



I love Melman, si zirapah yang amat ketagih ubat. Dia punya kecomelan amat ketara. And his love for Gloria (the hippo) pon amat2 sweet. Haih. If only… haha. Tapi Melman ada persaingan sengit dalam filem2 nih sebab the karate penguins tu memang penuh strategi licik. Telatah derang memang amat lucu.



UP


The love of the old man n his eternal girlfriend was so adorable la. I want! I want! But I really love the happy ending. The old man not lonely and grumpy anymore. Hehe.



Finding Nemo


Lukisan dia amat realistic. Memang derang jalankan research yang thorough sebelum buat jalan cerita. ‘Fish are not food’ quote from the vegan sharks. LOL.



WallE


Another sweet love story. Waktu Eve shut down, he continued waiting for her to wake up. Kena sambar petir bagai. Tapi watak kegemaran dalam ni adalah si lipas. The one and only lipas yang aku iktiraf cute. Sebab tak nampak kaki bulu2 kot. Haha..



Meet the Robinsons dan The Incredibles


Dua2 ni adalah femli-film yang best. Aku sebagai ‘Hallmark person’ memang amat suka cita2 femli nih. Hehe.







Tapi the only series that I’ll never get bored ialah
The Donald Duck Shows




He’s sweet but grumpy. His singing is extremely cute but when he gets angry, ko takkan paham pape yang dia bebelkan (aku punya mesej ringtone memang permanently bunyi Donald nyanyi). He’s naughty but kind at heart. And he’s very the sexy, tengok bontot pon tau (not indicating I love to look at men’s butt :p ) Haha. Aku suka Donald punya devil-side and angel-side. Hence the name Ducky. Hahha. 

Friday, September 24, 2010

introducing my Mr Him



ehem ehem.


hari ni aku nak cerita pasal my Mr Him.
ada orang request.
harap2 takdak orang muntah ye.
dengaq je la.
*wink


kan aku slalu boh gambaq kat memula entri aku.
dah donlod pon dari incik google pic pembuka kata.
tapi aku baru pasan




hangpa perasan dak?








dua2 tangan berbulu weh. bukan nak kata tangan aku takdak bulu. ada. tapi itu kompemlah dua2 tangan lelaki. dan dengan kompem, itu bukan aku. hahah.





tengok gambaq ni pon dah rasa jiwang kan? haha. no lah. 





ok, back to the main topic.
pasal Mr Him.


 (^__________^)

pic dia ada kat bawah ni.






























puteh ja.


hahaha.


aku pon tak jumpa lagi dia.

sabaq no.
nanti kalo aku dah tau, aku gitau hangpa no.





ps~ awat kawan2 aku sunyi ja? bz eh masing2? ka xjumpa butang komen? *masih cuba berpikiran positif. ia ada kat atas tu. bawah tajuk. nombor cenonet tu.

ps~ 'kamu' yang request entri ni, sila berpuas hati k. :p

Sunday, September 19, 2010

Getting to know Ducky

so now, kita masuk kelas untuk mengenal Ducky..
subjek ni senang ja nak scor..
so, sesapa yang nak naek markah, sila rajen amik ini subjek..



okeh..
untuk kelas pertama, cuma ada 4 fakta ja yang perlu diingat..
senang kan?
tapi untuk penerangannya nanti, sila wat esei..
(aku tengah merepek tahap high)




#1

Hangpa penah tengok dak program Losing It With Jillian. She’s one of the coach in The Biggest Loser. 



Tetiap kali aku tengok, musti air mata berjurai. Gila? Ya kot.. Aku pon rasa cam gila jugak. Nih, aku tengok Hills Have Eyes ngan Apocalypto pon aku nanges sampai bengkak mata. Waktu ayah depa kena seksa tu.. Haih.. Cita korea?? Selang 3 minit aku nanges.






#2



Aku tak leh ngadu kat orang2 besar pasai masalah aku. Orang2 besar = orang2 yang aku hormat. Tak kira la bos aku ka, pakcik aku ka, nenek aku ka. Even pakgad blok aku pon aku xleh ngadu.


 Pakgad pon aku ngadu? Hahha.. Takdak la, cuma ritu paip umah aku bocor dan aku try tanya dia kot2 dia kenai sapa2 yang buleh pebetoi paip tu. Bila Pakgad tu dok naek sora, aku terus bergenang. Tak la sampai berjurai. Gila malu.

 amat bohong kalo aku kata aku kalo nanges, cmni la ayu n cunnya..harap..




Kan bila nanges, muka buruk. Hangpa ingat kan? That’s why la aku tak penah nanges depan Mama ato Abah bila dah besaq nih. Haih. Aku perlukan operation nak malfunctionkan tear duct aku ka ah? Overwork dah ni. *sigh





#3



Amat suka tanam pokok dan bela ikan guppy. 

Tapi bila dapat ja kat tangan aku, cam upacara pembunuhan diri beramai2 ja. Punya la aku dok pedo (baca=jaga) tengok2 kiok jugak. Ha, tadi aku cilok pokok baru dari makcik aku. Hopefully successful la kali ni. Tak penah serik nak tanam, sebab pokok kalo mati takla rasa cam pembunuh sedih sangat. Ni kalo ikan, dari elok2 dok kodek, tiba2 dok terapung pulak. Hat tu memang sedih tak ingat la. 


Oleh itu, pokok dah la. mati pon, xla sedey sangat.




#4

Aku dulu waktu sekolah, amat takut dengan senior2. Yang laki la tapi. Eh, bila ingat balik, aku takut jugak kat budak2 laki batch aku. haha.. 

Cuak weh bila tengok depa dok berkumpoi ramai2 kat tepi tangga. Nak lalu gumana? Tapi disebabkan waktu dulu ego aku amatlah kuat (rasanya sampai sekarang kot) aku tak penah nak patah balik dan guna jalan laen. Aku maen harung ja. Tapi aku ada equipment yang seswai untuk kerja harung mengharung ni. Alatnya = muka yang ketat.


Aku wat series gila bab* punya muka, terus budak2 laki or even senior bagi jalan kat aku. Tapi kalo la depa sergah aku waktu tu, maunya aku pengsan terus. Jantung aku macam dah kat hujung hidung. 


tapi, sampai sekarang aku dok guna lagi teknik nih bila jenjalan sorang2. berkesan weh. pastu dok pikiaq pasaipa xdak pakwe nak ngorat kan? hahah.. gilok.. so, sesapa yang slalu kena kacau tu, sila apply kaedah nih. no charges apply.. 





okeh..
sampai sini saja kelas kita..
len kali kita sambung lagi..
babai..



PS~ aku penah tereja babai tu tanpa hurup 'a' kedua tuh..bayangkan kalo korang tgh ym ngan aku..supan kan?

Monday, September 6, 2010

Berita Gembira di Hari Raya

dah lama tak berceloteh dalam ni..
taktau nak cakap pa sebenarnya..
takdak pa yang menarik dan tertarik jadi..







tapi, sat2 ni satu mesej masuk..
"Pjah, air ketuban aku dah pecah..doakan aku yek"


aku bakal jadi mak angkat paling sporting dalam sejarah..
hangpa jangan dok jeles lak..
kepada sesapa yang berminat, sori noh..
list dah lama tutup..

rasa cam baru ja aku jadi pengapit dia..
la nih dah nak terkeluaq pon baby..
uishh... masa cepat sungguh berlalu..
semoga dua2 selamat.. aminnn







apa2pon, kat sini aku nak ucapkan, 

Selamat Berposa lagi berapa kerat..

dan

Selamat Hari Raya

kat sini aku nak mintak maaf pada semua kawan2 aku.. halalkan segala percakapan aku di sini ya.. (^______^) dan salam ceria Ramadhan..




~baru teringat actually ada yg nak diceritakan sempena nak raya nih, but its kinda gloomy..so, better not share it..mari kita bergumbira di hari raya..  :)

Friday, September 3, 2010

dari Miss Asus : fav vid


video

vclip Torn from Natalie Imbruglia..
with performance from David Armand..



aku dapat video ni dari adik aku..
amat suka dia punya show..
cool siot..
his expression was marvelous..



*untuk penghayatan yang lebih, sila tau lirik lagu ni*