Sunday, September 19, 2010

Getting to know Ducky

so now, kita masuk kelas untuk mengenal Ducky..
subjek ni senang ja nak scor..
so, sesapa yang nak naek markah, sila rajen amik ini subjek..



okeh..
untuk kelas pertama, cuma ada 4 fakta ja yang perlu diingat..
senang kan?
tapi untuk penerangannya nanti, sila wat esei..
(aku tengah merepek tahap high)




#1

Hangpa penah tengok dak program Losing It With Jillian. She’s one of the coach in The Biggest Loser. 



Tetiap kali aku tengok, musti air mata berjurai. Gila? Ya kot.. Aku pon rasa cam gila jugak. Nih, aku tengok Hills Have Eyes ngan Apocalypto pon aku nanges sampai bengkak mata. Waktu ayah depa kena seksa tu.. Haih.. Cita korea?? Selang 3 minit aku nanges.






#2



Aku tak leh ngadu kat orang2 besar pasai masalah aku. Orang2 besar = orang2 yang aku hormat. Tak kira la bos aku ka, pakcik aku ka, nenek aku ka. Even pakgad blok aku pon aku xleh ngadu.


 Pakgad pon aku ngadu? Hahha.. Takdak la, cuma ritu paip umah aku bocor dan aku try tanya dia kot2 dia kenai sapa2 yang buleh pebetoi paip tu. Bila Pakgad tu dok naek sora, aku terus bergenang. Tak la sampai berjurai. Gila malu.

 amat bohong kalo aku kata aku kalo nanges, cmni la ayu n cunnya..harap..




Kan bila nanges, muka buruk. Hangpa ingat kan? That’s why la aku tak penah nanges depan Mama ato Abah bila dah besaq nih. Haih. Aku perlukan operation nak malfunctionkan tear duct aku ka ah? Overwork dah ni. *sigh





#3



Amat suka tanam pokok dan bela ikan guppy. 

Tapi bila dapat ja kat tangan aku, cam upacara pembunuhan diri beramai2 ja. Punya la aku dok pedo (baca=jaga) tengok2 kiok jugak. Ha, tadi aku cilok pokok baru dari makcik aku. Hopefully successful la kali ni. Tak penah serik nak tanam, sebab pokok kalo mati takla rasa cam pembunuh sedih sangat. Ni kalo ikan, dari elok2 dok kodek, tiba2 dok terapung pulak. Hat tu memang sedih tak ingat la. 


Oleh itu, pokok dah la. mati pon, xla sedey sangat.




#4

Aku dulu waktu sekolah, amat takut dengan senior2. Yang laki la tapi. Eh, bila ingat balik, aku takut jugak kat budak2 laki batch aku. haha.. 

Cuak weh bila tengok depa dok berkumpoi ramai2 kat tepi tangga. Nak lalu gumana? Tapi disebabkan waktu dulu ego aku amatlah kuat (rasanya sampai sekarang kot) aku tak penah nak patah balik dan guna jalan laen. Aku maen harung ja. Tapi aku ada equipment yang seswai untuk kerja harung mengharung ni. Alatnya = muka yang ketat.


Aku wat series gila bab* punya muka, terus budak2 laki or even senior bagi jalan kat aku. Tapi kalo la depa sergah aku waktu tu, maunya aku pengsan terus. Jantung aku macam dah kat hujung hidung. 


tapi, sampai sekarang aku dok guna lagi teknik nih bila jenjalan sorang2. berkesan weh. pastu dok pikiaq pasaipa xdak pakwe nak ngorat kan? hahah.. gilok.. so, sesapa yang slalu kena kacau tu, sila apply kaedah nih. no charges apply.. 





okeh..
sampai sini saja kelas kita..
len kali kita sambung lagi..
babai..



PS~ aku penah tereja babai tu tanpa hurup 'a' kedua tuh..bayangkan kalo korang tgh ym ngan aku..supan kan?

6 comments:

RoZ said...

comelnye gmba2 anda! ekekeke.
btoi2, buat muka serius confirm depa diam hehe.

sila smbung lg klas mengenal ducky k..hehe

~~DucKneSs~~ said...

gambar cilok google..heh..


uih, berani anda..nnt kna soklan pecah pala bru taw..hik.

Nurzy said...

jumpa nih butang komen..

daisy.allie said...

hahahahahah....
ngape lah anda ni kawaii sgt!!
cengeng rupenye miss ducky ni.. patot la duk kat air je.. cover line..
hahahahah~

~~DucKneSs~~ said...

kak ji

jumpa eh?bagus..mata anda mmg power.. *wink

~~DucKneSs~~ said...

daisy

hahha..ada org sedar eh?hahha..baru leh cover..kunon air kolam masuk mata..hehe