Wednesday, September 29, 2010

the one i choose

Aku baru perasan aku rajen buat list. List tu, list ni. Cambes ja. Senang kot nak baca, dari karangan yang berjela2. aku ni bukannya reti sangat nak ngarang lelebey. Jadi, maka dengan ini, entri kali nip on aku wat dalam bentuk list (dengan sikit penerangan, kot2 la nak bagi jelas sket point2 aku tu).



Layankan aja..



Aku sebagai gadis yang matang amat suka tengok cita2 katun. When the worst come to worst, these cartoons can certainly brighten things up. So, untuk berkongsi dengan hangpa semua, ni aku wat list spesel tentang watak2 kegemaran aku.



Beauty and the Beast


All time favourite. Amat2 suka dengan Belle. Aku dapat bayangkan, kalo la Belle ni manusia betol, musti dia cam Sandra Bullock. Just perfect. Really love the whole cast. Dari lilin, sampai ke teapot, semua comel. Moral of this love story adalah Orang yang penyabar akan dapat yang terbaik.




Mulan


Aku sampai ingat dia punya dialog, words by words. She’s a very strong and independent girl. Tak kesah langsung dengan pe yang orang laen kata, as long as she knows she’s right. Mushu (si naga keding) tu memang lawak. Eddie Murphy la katakan.




Madagascar



I love Melman, si zirapah yang amat ketagih ubat. Dia punya kecomelan amat ketara. And his love for Gloria (the hippo) pon amat2 sweet. Haih. If only… haha. Tapi Melman ada persaingan sengit dalam filem2 nih sebab the karate penguins tu memang penuh strategi licik. Telatah derang memang amat lucu.



UP


The love of the old man n his eternal girlfriend was so adorable la. I want! I want! But I really love the happy ending. The old man not lonely and grumpy anymore. Hehe.



Finding Nemo


Lukisan dia amat realistic. Memang derang jalankan research yang thorough sebelum buat jalan cerita. ‘Fish are not food’ quote from the vegan sharks. LOL.



WallE


Another sweet love story. Waktu Eve shut down, he continued waiting for her to wake up. Kena sambar petir bagai. Tapi watak kegemaran dalam ni adalah si lipas. The one and only lipas yang aku iktiraf cute. Sebab tak nampak kaki bulu2 kot. Haha..



Meet the Robinsons dan The Incredibles


Dua2 ni adalah femli-film yang best. Aku sebagai ‘Hallmark person’ memang amat suka cita2 femli nih. Hehe.







Tapi the only series that I’ll never get bored ialah
The Donald Duck Shows




He’s sweet but grumpy. His singing is extremely cute but when he gets angry, ko takkan paham pape yang dia bebelkan (aku punya mesej ringtone memang permanently bunyi Donald nyanyi). He’s naughty but kind at heart. And he’s very the sexy, tengok bontot pon tau (not indicating I love to look at men’s butt :p ) Haha. Aku suka Donald punya devil-side and angel-side. Hence the name Ducky. Hahha. 

6 comments:

ZaliHazali said...

wahhh menarik. aku plak suka citer kartun2 dari jepun, mcam kickers ke, naruto, dan eye shield...

~~DucKneSs~~ said...

katun japon layan jugak..tapi buleh kita la..Bleach, Onizuka, GhostHunt.. tp cite dia kn cm pjg, cepat busan ma..

qirmumtaz said...

minat katun rupanya..hehe comel sungguh akak nih..

~~DucKneSs~~ said...

bukan cumel..xmatang nih..hahhaha..kena byk lg belajar cara2 nk matangkan diri dr kawan2..hehe

nadcapulet said...

I love cartoons too
FInding Nemo and Madagascar memang lawak habes

=)

~~DucKneSs~~ said...

yupp...setuju..tgk puluh ribu kali pon maseh dok tgk jugak..heheh