Wednesday, October 20, 2010

bunyi misteri itu

jedeng..jedeng..jedeng.. 3x





irama apa tu?
Dengar balik..


Tut tiit..
Tu tiiit..
Tu tiit..
Tenenenet tenet..




Aku tak mencarut ok..
Tu bunyi2an..
Tapi korang dapat agak tak tu bunyi apa?














Dapat teka dak?
For those yang tak tau (aku rasa musti suma taktau kan), tu la bunyi yang saban hari saat asik berbunyi kat rumah aku..
Seriously, every second of the day..


Bunyi game handphone Abah..
Kalo Mama maen game komputer aku,
Abah maen game henpon..
lebih kurang cam game Bejewelled..
susun warna-sama-meletop..


Kalau waktu Abah maen game, sila jangan bercakap dengan Abah..
Sebarang persoalan hidup ato mati takkan dilayan..
Even to soklan “Abah nak ayaq teh dak?”


Kalo dulu, soklan tu la yang paling cepat mendapat reaksi dari Abah..
Tapi, itu dulu..
Sekarang, semua dah berubah..
(ecece, cam cita sedeh ja)


Tahap kronik Abah maen game?
Hmmm.. let me think..



Sekali tu, aku dok terjelepok depan tv
Tapi aku terdengar sayup2 ja bunyi ‘tut tiitt’ game Abah..

Cam pelik plak..
Slalunya Abah main game kat ruang tamu, takpun kat master bedroom..
Tapi kalo master bedroom, kompem tak dengaq bunyi dah..
Toleh kiri, toleh kanan
Abah takdak pon..


‘Abah mana weh? Dok dengaq bunyi tapi xnampak orang pon’


adik aku muncung mulut
tunjuk koordinat Abah..




haih... parah dah Abah ni
dalam toilet pon game jugak..


ini bukan Abah aku. Tapi aku rasa ni ultimate dream adik aku yang doplopat jam melekat kat depan komputer. like Abah like son.

8 comments:

alif zai mim ra said...

chomel la plak Abah kamu. dalam bilik air pun main game. hehe

~~DucKneSs~~ said...

cumel ke camtu..lucah dah kot rasanya..hahahah

daisy.allie said...

cute~

~~DucKneSs~~ said...

cute like u..hehe..

Shuhada Shah said...

Sungguh comel ayah kamu.
Adik aku pula bawa patung Robin setiap kali masuk toilet.
Haha

~~DucKneSs~~ said...

bebudak tu acceptable la..ni bapak budak..dah nak masuk tahap atok budak dah tu..not that cute kot..*wink

Shuhada Shah said...

Eh jangan kamu tak tahu, setiap orang memerlukan sesuatu untuk lebih selesa di alam tandas
Adik aku umpamanya memerlukan buku untuk ketandas.

Apapun itu yang disukainya.
Perkara yang geli tapi comel.
Haha

~~DucKneSs~~ said...

hahhaha..nampaknya ramai menyebelahi Abah ni..hahah..

Baeklah..laen kali aku akan ingatkan otak ini, 'Ia comel'.. ^___^