Thursday, December 30, 2010

un-glue it


My Heart
when was glued to another heart
was hard, or rather imposible
to unglue it

be it if the other heart was only in my mind
for My fool Heart 
care not for the reality of life

My poor, poor Heart just need small effort
to glue itself unto another

by being too kind,
by being too sweet,
by being too caring,
My Heart won't care,
My Heart would just float itself 
and glue itself upon the other

I blame myself for not teaching My Heart
be careful with Men
most of them see not My Heart
but care only about theirs

twice
was enough
for My Heart to carelessly glue herself
that was my limit anyway



my plan?


I'm gonna
lock My Heart in a safebox
cement it in a bigger box
dig up a deep hole
in the deepest sea
and buried My Heart there
in the middle of the darkest night


I've to do it fast
before My Heart fly and found another 
to glue Herself

Wednesday, December 22, 2010

Pet Cemetery


pernah tak korang baca buku Pet Cemetery by Stephen King?
ngeri sket cita dia..
(tapi aku tak baca sampai habis pon, kena pulangkan kat lib)


motif aku bertanya ialah....
aku rasa umah aku ada sekor zombie kucing la

cam dalam buku tu
bila dia kucing tu mati, dia tanam dalam cemetery red indian sana
tak lama pastu, kucing dia balik
sama tapi tak serupa
perangai kucing tu dah jadi pelik


situasi yang sama jadi kat umah aku
cuma skip bab tanam kat perkuburan la kan


Tam (dah dia wana itam la kan) hilang
seluruh femli aku (kecuali aku) sampai termimpi2 Tam balik
tapi lepas tiga minggu, still tak nampak batang idong Tam
ditambah dengan banyak kes kehilangan kucing kat kawasan tu
aku assume musti orang da culik Tam

orang paling aku kesian ialah Abah
Tam tu umpama anak tunggal dia 
(aku sendiri rasa jeles dengan perhubungan tu)
tetiap ari cakap ngan Tam cam la Tam tu paham
bila Tam ilang, tetiap hari Abah kuar cari Tam
sampai tengah malam baru balik
siap kerah kawan2 Abah untuk cari sama2 ngan dia


tapi lepas sebulan
tengah2 malam, Mama dengar bunyi kat ruang tamu
bunyi kucing tengah makan biskut


Tam balik dengan slumber
masuk2 umah, terus serang makanan
durhaka sungguh
laen kali, naek dulu
pi jumpa Abah dulu
mintak ampun
haihhhhhhhhhhhhhhh

pastu pe lagi, kena kurung la
takleh kuar langsung


pepun, tu tak penting, yang penting skang
aku rasa yang balik tu bukannya Tam
sebab dah laen sangat perangai
asik2 bunyi
pastu dah tak manja cam dulu
jalan pon dah macam mafia kampung dusun
memang sah bukan Tam






tapi sekarang kan musim mengawan
mana la dia tahan nak dok umah



ps~ yang sure, aku sayang Chi sebab Chi lagi cumel. posing pon pandai. Chi, i lap yuh



Tuesday, December 14, 2010

new found LOVE



changgeh kan tajuk kali nih..
seyes ni..
aku rasa aku dah jatuh chenta..


kalo tengok mata aku skang ni, kompem leh nampak camni..
(bajet mana kaler ijo le gamaknya)

tapi sebelum aku cita lebih panjang dan lebar, mah aku nak mintak mahap dulu dari kawan2 yang rindu kat aku..
Daisy, Azmar, Z, Shu..
sori la ye, lama beno aku tak hapdet..

reasons: malas+takde berita best.
as usual la kan..

tapi skang dah de bite baek punya..



I'M IN LOVE

ini siriyes..

aku pi kenduri kawen kawan aku hujung minggu bebaru ni..
selalu cam tak best sangat pi kenduri sebab bukan kenai orang sangat..
tapi disebabkan best friend kawen, so, aku join jugak..
jadi orang dapur je..
tolong potong2 bahan..
nak masak kan tak reti..
tu je la sumbangan yang aku leh taburkan..

tapi..



petang kenduri tu, ada seseorang telah berjaya tangkap dan simpan pandangan mata aku..
memang dari jauh, takleh nak lepaskan pandangan..


muka dia amat slumber..
comel, hensem bercampur..
memang taste aku..
tapi yang lagi best, dia pon bagi respon baek kat aku..
korang tolong la doakan aku yek..

nak tengok pic dia?

nak?



amat amat amat amat amat amat amat amat comel kan?


rela aja dipeluk..
dah la cam teddy..
amat best peluk Haziq..
penyet la pipi dia bape kali pon, takdaknya dia nak jerit..
cool ja..
just the way i like..


sila tengok up-close picture of his chubby cheek..


aishhhh..
dari hari tu asek teringat dia je..



buleh pecaya tak kalo aku ada anak angkat segebu itu?