Wednesday, January 12, 2011

It's the end of us

Eleven days into 2011, still havent done any ‘looking back on 2010’.. Lazy me.. But now, prepare yourself to be dazzled by my hype 2010.. (these events are not assorted by timelines. Sesuka ati aku je nak letak apa dulu. Aku nyanyok lopa la)

My trip to Singapore. The days were truly awesome. Got to hug some gorgeous bloke. See what I meant? Huahahhaha..

Me and Mr Kungfu Panda. rasanya dah recycle kot pic ni. tapi tak kesah la. this pic is my fav. the other one is me, trying to get a picture with pink dolphin. buleh la tu kan?


And not to forget unplanned trip to Semporna. Hajar’s famous quote “Muka berjelaga”. LOL. Memang pon. But the view there amatlah mengujakan Seaweed Gals like us.


at our chalet, The Dragon Inn Chalet, this floating chalet design is so traditional. amat suka. Pakcik ni pulak tengah jalankan maintenance seaweed line tu. anak dia dijadikan penstabil bot. bijak2. dan budak tu dudok diam2 ja kat hujung tu.  


The week after that, I went to Cameron Highlands for the first time ever. Mataku amat rambang dengan warna2 bunga kat sana. I LOVE FLOWERS!! Really2 love them. the only cons that I have there was only there was no tulips there. Kalo ada, meletop la aku kat sana.

The hibiscus was larger than my face. the girl in blue is my big sista. tak sama kan muka kitaorang. sebelah tu cuma gimik je. aku bukan kekah [gigit] betol2 pon.


After Cameron, Langkawi’s turn. Reunion for Gwarian’02 (SMS Sultan Muhamad Jiwa, Kedah). Last time I saw most of them was after SPM. Some of the girls I do see now and then. But as an invincible girl, I’m not comfortable around the boys. Nothing has change so far, aku still cuak kalo bercakap ngan boys. I guess some thing just won’t change with the course of time.

small gathering though. tapi girls power amat best. i think i played my first ever bola jaring there. sampai luka2 kaki tu.


Last year, my lucky stars shone brightly on me. Got second prize in a blog contest. With the money, I was able to buy my first camera. Shine weh. Besides that, got a mastercard of my own. Prepaid though. And one more thing, I also got a perfume FOC due to some problems I’ve encountered in applying the card.

 
aku kerat pic nih dari website dia. bangga gak weh. mana penah menang contest pape. kotak pink tu pulak adalah present from Alliance bank sebab lambat sangat dapat kad dia. and finally, my new best friend. SX210is. how cool is that?


How about wedding and their ‘outcome’? Please note that aku letak ekor kat outcome tuh..hahahha [gelak jahat amat]. My best friend merangkap kakak angkat aku dah berjaya melangsungkan perkahwinan hujung taun bebaru ni. And I think most of you knows about my ‘Falling in Love’ moments with Haziq. [otak aku kritikal sebab aku dah berangan nk namakan anak lelaki aku Haziq so that he’ll be gebu like him]. And for the outcome, my first wedding as a bridesmaid telah berjaya menghasilkan a baby princess. Wohoooow!!

people said that she looked like Ella, the queen of rock. sebab dagu panjang kot. anyway, she's always pretty, inside and out. the second pic need no explaination kan? the final one, presenting miss Aara Fatihah. 


Sad news for 2010 was, I lost my first pet dog. I think the puppy was lost or abandoned in front of my house. And he often lepak under Abah’s car. Named him Toby. A week after I the naming, got a message from Mama. “Toby dah tenat. Dok bawah keta Abah. Sian dia.” Even Mama panggil dia dengan gelaran manja, so he was officially my pet, even for a week.

though we shared too short times 'together' [baca = aku tenung dia dari jauh ja la], I missed him.


Okeh, I guess that’s all the highlight of my 2010. 




tapi sebelum aku akhirkan entri kali ni, let me advertise something. Or rather someone.

He’s my younger brother. Almost a year younger than me. And he’s looking for a gf. Amoy-looking girls interested, do leave me a message k. Hiks.. Gatai mencari kat dia sebab he’ll be 25 this year with no love history. Cian kan adik aku nih? 

12 comments:

Alice Capulet said...

hi adik~hikhik

hahaha. banyaknya tempat hang berjalan. best2. May 2011 brings out the best for us. Amin~

~~DucKneSs~~ said...

hahhaha..ada hati tu..

BAAAAAADDDDDD [nk repot kt bad]

dunno yet how my 2011 gonna be..but i bet, ur's will be hyped! extra hyped!!

Cik Benang said...

wow, g semporna paling mengancam sebab x pernah sampai lagi sana.

errr... I ni tak cukup amoy-looking ka? cukup kaann.. kan? kan?

~~DucKneSs~~ said...

u amoy kelinting maa..dia mau amoi lebonding maa..

alif zai mim ra said...

banyaknya tempat kamu pergi!! jap..
1) pink dolphin tu mmg kaler pink ka?
2) kamera tu.. ungu.. jeles..
3) haziq memang sangat amat paling chomel!
4) miss Aara pun chomel.. hee~
5) Toby sudah tiada kah?
6) moga cik duckness n adik ketemu pasangan hidup.. dah ada nanti, kirim kad tau! *wink2*

Mr. Swift said...

Hyee! Singgah sini lepak-lepak jap tadi dan ohh polo anda!
Heyy btw lawa blog and happy blogging! And happy new year 2011! Sempat lagi kan? :)

Psst! : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!

~~DucKneSs~~ said...

hai..banyak betol soalan adik kita nih..meh saya jawab..

1) ya, memang wana pink yang lembut tu..cumel sgt.
2) warna dia tu mmg features yg mnyebabkan dia terpilih..
3&4) baby memang super cute kan?makhluk yg buang baby amat jahat.
5) yup, toby cuma tgl kenangan..sian dia..mama pon stil rindu kat toby sbb mama yg slalu skodeng dia..
6)amiiiinn..kalo itu ketentuanNYA, semoga itu yg terbaek..*wink

~~DucKneSs~~ said...

mr swift
selamat singgah..jemput2 datang lagi k..nnt saya kacau tempat awk plak..

FH said...

wahh macam syiok jee . :)

good looking. hehe gataii.

~~DucKneSs~~ said...

hahah..FH bkenan ke?susah tu nak amik gambar dia..dia xsuka amik gambar..

PinQib said...

wah, adik ada muka macam adi putera. hehehe

pelakon tv tuuu

|I love BADANG|Siapa RAGAD WALEED AL KURDI? |

~~DucKneSs~~ said...

PinQib
ramai gak kata cmtu.tp marah gila dia (malu kot).skang nih, tgk adi putra rasa nk tgelak..hahaha