Thursday, February 24, 2011

until it shows

tengah busan buat kija ni, memang ni la hasilnya..
update blog..


Boss, sila jangan sedar kerajinan aku ni..


dan dalam dok belek2..
baru aku perasan cam ramai je pengikut follower aku..
38 tu..


Duckness mengucapkan 
selamat datang dan sila berkunjung lagi ke sini..




haha..
macam 'perasaan' je kan?


tapi betul la nih..
kalau datang tu, 
singgah tu,
tegur2 lah..
leh je tambah2 kawan kat sini..


comments from all of u are much appreciated

(^___________________^)



ps~teruja + xsangka ramai kawan..sayang kamo semua..



Monday, February 21, 2011

Hati yang Berdegup




Kau kata semua dah reda.
Kau bisik yang semua dah lepas,
Tapi kenapa bila Jantung itu datang mengganggu,
Kau terkesan?
Kau pula yang berdegup laju.



Kau tahukah itu tugas si Jantung
Untuk mengganggu Kau?


Aku, si Empunya diri,
Mahu meminta maaf pada kau si Hati,
Aku juga masih tidak bersedia,
Aku dah usaha sehabis mungkin,
Aku jarakkan Jantung dari Hati,
Walaupun itu mustahil, kata si Buku biologi


Si Jantung sudah punya Hati yang lain,
Kau harus ingat itu,


Kalau ikut buku saintifik itu,
Hati sepatutnya ada 4 bahagian,
Tapi Aku mau Jantung yang perlukan cuma satu bahagian Hati.
Dan Aku mau Hati itu hanya jadi Kau sorang.
Mahukah Kau benda yang sama?


Ayuh, lari jauh dari Jantung itu.
Jika Jantung datang lagi,
Si Hati, kau harus buka langkah besar.
Selagi Kau masih lagi terkesan.



Wahai Jantung ku yang sebenar,
Segeralah datang mencariku.

Sunday, February 20, 2011

and then it shines

cantik tak layout aku yang baru?
simple kan?
ilang rasa serabut2 nih (for a while la)



and i can't stop smiling..




well, as for now,
I'm gonna be and do what I please..



changing my blog to absolute pinkness..
my desktop background too..



and I've recently realize that I don't really care about what people say about me..


as for the 'Pink Sensitivity',
they're gone already..


sekarang semua barang aku warna pink..


and I'm heap-py


Wednesday, February 16, 2011

through the jumble

i think it's not to late to wish y'all


SALAM MAULIDURRASUL

got a bit bz lately,
new works slumping it's way in front of me
just in time for the dateline..

sucks kan?
aiyyoh..




anyway,
walopon xde idea,
still i wanna post a new entri..
but not from my creativity..
search it through the web, baby


Enjoys!!















but the ultimately awesome pic for today is.........

penah cuba tak?

Tuesday, February 8, 2011

let us be flockmaster



baru2 ni dengar satu ceramah..
pasai cara2 untuk bergaul dengan orang ramai..
(sila note aku x angkat kening bila sebut perkataan bergaul..so, jgn think -ve k)


kalau ikutnya..
kita harus layan seseorang tu kena dengan cara..
bukan semua kita layan dengan cara yang sama..
xmau jadi hipokrit konon..
to hell with that..


dulu..
aku pikir aku harus layan orang tu sama cam aku nak orang layan aku..
tapi, in the end,
aku akan sakit hati..
sebab kekadang orang tu layan aku dgn teruk..
tapi aku xleh nak balas balik keterukan dia..

petuanya:
sepatutnya, kita layan orang tu sama cam dia layan kita..
kita sepatutnya layan dia sama cam keperibadian dia..


kalo orang tu angkuh, kita kena layan angkuh..
kalo orang tu alim, kita kena sopan..
kalo orang tu loqlaq, kita pon buleh loqlaq..



itu bukan hipokrit namanya..
itu bertindak ikut kesesuaian..
Rasulullah s.a.w. pon amalkan camtu..


i've tried that tips recently..
dan aku dapati ia amat berkesan..
sebab aku dah cakap kasar dengan orang yang berkasar dengan aku..
dan dia pon dah kurang bercakap dengan aku..


dan aku perli2 balik orang yang suka perli2 aku..
walopon perlian dia xberhenti..
tapi hati aku lebih lega bila apa yang aku tak suka, aku dapat luahkan balik dengan perlian pada dia..


dan akhirnya, 
aku jugak yang gembira..
itu yang penting kan?

Tuesday, February 1, 2011

beware of PSYCHO




Last night I went psyco. Felt like crying over nothing. Have you ever felt that way?

Maybe I’m a bit sad, plus I saw my Old Boss last evening. Haiyyah.. when I was working under him, I’ve did so many things that I shouldn’t. Rebel. But then, when time like this, I kinda missed him. He’s a definite father figure. Boss, I love you. Hope that good things will eventually come your way. Aminnn.

Tried to call Mama, but she was buzy with her work. Called my sis, but she didn’t answer. Felt ultimately lonely. 



Then I accidently hurt my finger. The tears came down like waterfall. After finished crying (mata dah macam goldfish) everything was better.

PS ~ ini adalah entri merapu.. saja nak tulis kat sini..